Annons:

Arbetslösheten fortsätter att sjunka i Hultsfred

Foto: Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter att sjunka i Hultsfred

Arbetslösheten minskar för alla grupper i Hultsfreds kommun. Totalt är 1 244 personer utan arbete – och det är drygt 120 färre än förra året.
Det visar Arbetsförmedlingens månadsstatistik för oktober.

Annons:

Den totala arbetslösheten går ned i Hultsfred – men många kommuner i Kalmar län har en klart bättre situation än Hultsfreds kommun. Den totala arbetslösheten ligger på 11,4 procent, en minskning med 0,1 procentenheter jämfört med september månad. Förra året var arbetslösheten över 13 procent vid samma tidpunkt.

Men Hultsfred ligger fortfarande högre än både läns- och rikssnittet. I riket är arbetslösheten 6,9 procent och i länet 7,7 procent. I grannkommunerna Vimmerby och Västervik är arbetslösheten 6,9 procent respektive 7,0 procent.

I oktober var det 1 244 personer utan arbete, vilket är drygt 120 färre än förra året. I september var det 1 268 kommuninvånare som stod utanför arbetsmarknaden.

Sjunker för unga

Bland unga är arbetslösheten 13,3 procent och det är en minskning med drygt en procentenhet jämfört med september. Jämfört med för ett år sedan är minskningen 2,5 procentenheter.

I riket är ungdomsarbetslösheten 8,9 procent och i länet som helhet 10,5. I Västervik ligger arbetslösheten bland unga på 11,4 procent och i Vimmerby 9,0 procent.

Bland utrikesfödda, där arbetslösheten länge legat väldigt högt i Hultsfred, fortsätter den att sjunka, om än marginellt. I oktober var 41,3 procent utan arbete och jämfört med samma månad förra året är det en minskning med 8,5 procentenheter.

I riket är det 20,1 procent av de utrikesfödda som står utan arbete och i länet 31 procent. I Vimmerby är det 35,6 procent och i Västervik 32,1 procent.

84 fick jobb

Det var totalt 60 personer som fick arbete under oktober månad och Arbetsförmedlingen fick in 84 nya jobb.

Av dem som saknar arbete är det 243 som stått utanför arbetsmarknaden i över två, enligt statistiken från Arbetsförmedlingen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt