Annons:

Demonstrationer mot förskolekön utanför kommunhuset

Utanför kommunhuset i Hultsfred demonstrerade i dag föräldrar och barn från Virserum mot den långa kön till förskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Demonstrationer mot förskolekön utanför kommunhuset

Ett 30-tal föräldrar och barn från Virserum protesterade mot förskolans långa kö utanför kommunhuset i Hultsfred i dag.

Annons:

Under gårdagens pressträff för barn- och utbildningsnämnden rapporterade Martin Snickars om att det är totalt 109 barn som står i kö till förskoleplats i Hultsfreds kommun. 56 barn har stått i kö i mer än tre månader och kötiden är längst i Virserum och Hultsfred där inflyttningen har varit störst och där antalet har ökat mest trots genomförda utökningar. 

Nu planeras det två nya avdelningar på varje ort (Hultsfred och Virserum) för att lösa kön. På det senaste sammanträdet i kommunfullmäktige fattade de beslut om att sätta upp en modul med två avdelningar i nära anslutning till Evahagens förskola i Virserum. 

Men under fredagen skedde det demonstrationer utanför kommunhuset i Hultsfred där föräldrar och barn från Virserum protesterade mot den långa förskolekön, enligt Sveriges Radio. 

–  Vi är verkligen i behov av en plats på förskolan, men får hela tiden svaret att det är fullt och saknas personal. Föräldraledigheten är slut och min fru har ingen inkomst sen fyra månader tillbaka. Men socialen säger att vi har pengar så det räcker, säger demostraten Zenar Mohamadtill Sveriges Radio.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt