Annons:

  • Gymnasiet testade nytt koncept: ”Öppnade upp hela skolan”

    I lördags var det öppet hus för första gången på flera år på Hultsfreds gymnasium. Foto: Hultsfreds gymnasium

  • Gymnasiet testade nytt koncept: ”Öppnade upp hela skolan”
  • Gymnasiet testade nytt koncept: ”Öppnade upp hela skolan”
  • Gymnasiet testade nytt koncept: ”Öppnade upp hela skolan”
  • Gymnasiet testade nytt koncept: ”Öppnade upp hela skolan”

Gymnasiet testade nytt koncept: ”Öppnade upp hela skolan”

Efter flera år med besökskvällar ersattes det med öppet hus på Hultsfreds gymnasium. Joachim Fasth på gymnasiet ser öppet hus som starten på ett nytt koncept som ska arbetas in.
– Vi känner att det blev ett lyckokast utifrån vad vi har gjort tidigare. Vi öppnade upp hela skolan, säger Joachim Fasth.

Annons:

Under lördagen fick de blivande gymnasieeleverna, som fortfarande går i årskurs 9, komma och känna av pulsen på Hultsfreds gymnasium, träffa lärare och rektorer och ta chansen till tre fördjupningspass på programmen som de var mest nyfikna på. 

– Öppet hus bygger på att vi vill få hit elever för att de ska få bilda sin egen uppfattning om skolan egentligen. Man kan läsa sig till mycket av informationen kring de nationella programmen men vi vill sätta skolans prägel på det. Det var det vi ville lyfta fram i lördags.  Vår ambition var att det skulle bli personligt där eleverna fick chansen till personliga möten, säger Joachim Fasth.

"Fick en bättre bild"

Jämfört med tidigare år testade Hultsfreds gymnasium ett nytt koncept där de sedvanliga besökskvällarna ersattes med öppet hus. På det viset fick niondeklassarna tillsammans med sina föräldrar besöka flera program i lugn och ro och mötas av en öppen skola.

– När vi har haft besökskvällarna har många sagt att de får stressa hem från jobbet, slänga i sig mat och därefter åka hit. Man är lika mottaglig för informationen då samtidigt som man bara får information om några program per kväll. Nu fanns allt på gymnasiet under en och samma dag, säger Fasth. 

På plats fanns elevhälsan, det administrativa teamet, rektorerna, lärare och elever och man fick lära sig mer om de elva programmen. 

– På det här sättet fick eleverna en bättre bild av den verkliga skolan än om man kommer hit en kväll när allt är nedsläckt och man får information om ett program. Helhetskänslan är viktig, säger han. 

Mest folk på morgonen

Mest folk kom på morgonen och sedan fyllde det på med besökare som kom och gick under hela dagen. UF-mässa, programpresentationer och rektorsinformation var några av inslagen på agendan. 

– Vi hade uppemot 80 besökare på gymnasiet och ganska bra genomströmning även om vi hade önskat fler. Vi har börjat med ett nytt koncept som vi ska fortsätta med. Innan har man varit van vid besökskvällarna, nu kör vi ett nytt koncept som vi tror kommer öka tillgängligheten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt