Annons:

Klev in i styrelsen och tog tag i julskyltningen: ”Kan göra mycket”

Martina Alexandersson (höger), som jobbar på Frendo och sitter i Hultsfred Handels styrelse, har varit med i arbetet av årets julskyltning. Foto: Ossian Mathiasson

Klev in i styrelsen och tog tag i julskyltningen: ”Kan göra mycket”

Martina Alexandersson gick med i Hultsfred Handels styrelse i början av året och tog på sig uppdraget att fixa julskyltningen.
Söndagens julskyltning har fler aktiviteter än någonsin.
– Det blir många aktiviteter från biblioteket till Tors plan, säger Martina Alexandersson, som till vardags jobbar på Frendo.

Annons:

På söndag, den 2 december, är det första advent och julfirandet börjar på riktigt i samband med julskyltningen i Hultsfred. 

Det utlovas även många utställare som fyller upp centrum när alla butiker har öppet i fyra timmar på söndagseftermiddagen. 

– Jag ser väldigt positivt på det. Vi har fått med många personer som vill vara med och sälja och delta på olika sätt, både hantverkare, skolklasser, UF-företag och privatpersoner som säljer lotter och samlar ihop till olika välgörenhetsorganisationer. Det blir drygt 30 utställare, säger Martina Alexandersson. 

Musik från hotellets balkong

Biblioteket håller öppet med julpyssel och aktiviteter samtidigt som medarbetare på kommunen visar upp det nya biblioteket som ska byggas i Hultsfred. Makerspace visar sin kreativa och digitala värld. 

Från balkongen på Hotell Hulingen får besökarna lyssna till kören Joyvoice och Karolina Stenström och Filip Olvenius. Polis och räddningstjänst besöker också julskyltningen för att visa upp sina verksamheter. Det blir även ponnyridning och tomten tittar förbi. 

Det blir utställare, aktiviteter och liv och rörelse i centrala Hultsfred i morgon.  

– Jag hoppas och tror att det kommer mycket folk och att det blir en mysig och stämningsfull dag, säger Alexandersson. 

"Viktigt att gå lokala känslan"

I början av året gick hon med i Hultsfred Handels styrelse och det här är första gången som hon är ansvarig för julskyltningen. 

– När vi började prata om julskyltning så kände jag direkt att det är något man kan göra mycket kring. Jag googlade julskyltning och då fick man mycket tips. Vi gjorde en lista men vi fick inte med allt. Vi har i alla fall en stadig grund att stå på till nästa år, säger han. 

Hon ser ett stort värde i att arrangera julskyltning. 

– Det är viktigt att få den lokala känslan och värna om det lokala när det blir sådana tillställningar på orten. Det kommer vara aktiviteter från biblioteket, på hela gågatan och ner till Tors plan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt