Annons:

Nilsson om sin nya roll:

Peter Nilsson, koncernchef för Bergs Timber, blir avlastad i och med att Jan Liljegren blir vd för den svenska verksamheten.

Nilsson om sin nya roll: "Blir lite avlastad där"

Jan Liljegren tar över som vd för Bergs Timber Production AB nästa år. Men nuvarande vd:n Peter Nilsson blir kvar som koncernchef i bolaget.
– Jag kommer att jobba lite mer övergripande, säger han.

Annons:

Bergs Timber AB, med säte i Mörlunda och verksamhet i Vimmerby, har varit inne i en mycket expansiv period den senaste tiden. Bergs Timber har förvärvat bolag i både Baltikum och Storbritannien.

Nu sker förändringar också inom ledningen. Jan Liljegren, som klev in som vice vd och produktionsdirektör i somras, tar över som vd från och med årsskiftet. Därmed blir Peter Nilsson endast koncernchef.

– Jag har varit både och tidigare, men nu blir jag lite avlastad där och Jan får mer tid att driva sågverken. Det är mycket på gång där, med flera förvärv. Jag ska jobba mer övergripande och mer med långsiktiga frågor, säger Peter Nilsson.

Hur ser du på förändringen?

– Det känns väldigt bra för mig. Jag är glad att vi har fått in en så bra person som Jan, han känns väldigt stabil och bra. Han har gjort det precis så bra som vi hade hoppats på. 

"Viss avmattning"

Bergs Timber har över tusen anställda och bolaget mår bra, säger Peter Nilsson.

– Det är fortfarande mycket på gång och vi investerar ganska mycket. Vi tittare fortfarande på flera olika utvecklingsmöjligheter.

Kan det vara fler förvärv på gång?

– Det får man se när det händer. 

Har ni märkt av någon nedgång den senaste tiden?

– Vi känner av en viss avmattning, men fortfarande är det så – som vi skrev i bokslutet – att det ser bra ut. Det har visserligen blivit en sättning i marknaden och något kärvare med Kina och USA. Men i det stora hela ser det ganska bra ut. 

Bergs Timber har drygt 65 anställda i Mörlunda och Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt