Annons:

Fastighetsförvaltningen flyttas från ÖSK till kommunen

Hultsfred och Högsby kommuner har tecknat en avsiktsförklaring om att flytta fastighetsförvaltningen ifrån ÖSK till respektive kommuns bostadsbolag. Foto: Ossian Mathiasson

Fastighetsförvaltningen flyttas från ÖSK till kommunen

Hultsfreds kommun och Högsby kommun har tecknat en avsiktsförklaring att flytta fastighetsförvaltningen från Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) till respektive kommun.

Annons:

Frågan om att bryta ut Hultsfred del av fastighetsavdelningen från ÖSK lyfter i november i år och för att skapa jämvikt i ÖSK är parterna överens om att även Högsby kommun ska göra likadant. 

Avsikten är att mottagare för respektive kommuns del av fastighetsavdelningen är kommunens bostadsbolag och på tisdagen tecknades en avsiktsförklaring av de båda kommunerna. Det meddelar Hultsfreds kommun i ett pressmeddelande. 

Samarbetet i ÖSK fortsätter

Under förutsättning att alla berörda parter ger sitt godkännande så kommer ett införandeprojekt starta i januari och löpa fram till sommaren 2019. Detta för att under hösten 2019 påbörja en överföring av verksamheterna, för att slutligen vara fullt genomfört 1 januari 2020.

Avsikten för Hultsfreds del är att AB Hultsfreds Bostäder ska hantera fastighetsskötseln av hela kommunkoncernens fastighetsförvaltning senast 1 januari 2020. Fastigheterna ska dock fortsätta ägas av respektive bolag precis som vanligt.

ÖSK kommer som tidigare att hantera verksamheten inom renhållning, gata, park samt vatten och avlopp i de två kommunerna. Kommunerna har sedan 2011 bedrivit en lyckad samverkan i ÖSK och parterna är överens om att samverkan ska fortsätta och om möjligt utvecklas ytterligare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt