Annons:

Räddningstjänsten får en miljon till – söker mer pengar

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun får mer ersättning för kostnaderna vid sommarens skogsbränder. Foto: Ossian Mathiasson

Räddningstjänsten får en miljon till – söker mer pengar

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun får ytterligare en miljon kronor i ersättning för kostnaderna i samband med skogsbränderna i Jämtlands län.

Annons:

I förra veckan fick räddningstjänsten nästan två miljoner kronor (1 976 948 kronor) i ersättning för kostnaderna i samband med sommarens skogsbränder i Hultsfreds kommun.  

På tisdagen kom nästa positiva besked. 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beslutat att ge Hultsfreds kommun 952 726 kronor som ersättning för kommunens kostnader för räddningstjänst i samband med skogsbränderna i Jämtlands län under den gångna sommaren. 

Ersättningen reduceras

Ansökan omfattande dock ett yrkande om ersättning till ett belopp om 1 152 809 kronor men ersättningen för material, maskin och fordonskostnader reduceras med totalt 200 083 kronor. Kommunen får i övrigt ersättning enligt sin ansökan. 

De har också skickat in en ansökan om ersättning när de hjälpte till vid skogsbranden vid Åbymosse i Mönsterås kommun, totalt 78 945 kronor. De väntar också på besked om de får några pengar för skogsbranden i Mellingerum i Oskarshamns kommun, där har de ansökt om ersättning för 597 173 kronor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt