Annons:

Anrik förening läggs ner: ”Intresset har inte blivit bättre”

Målilla Trädgårdsförening kommer läggas ner. Foto: Ossian Mathiasson

Anrik förening läggs ner: ”Intresset har inte blivit bättre”

Efter flera jobbiga år läggs Målilla Trädgårdsförening ner. Det rapporterar Vimmerby Tidning om.
”Vid senaste årsmötet lovade vi försöka ett år till. Nu har vi gjort det utan att intresset blivit bättre”, säger föreningens ordförande Margareta Ståhlgren Svensson till Vimmerby Tidning.

Annons:

Målilla Trädgårdsförening har varit aktiv i över 100 år och för drygt ett år sedan kände föreningens ledning sig oroliga för framtiden och sökte efter medlemmar som ville engagera sig. 

Föreningens framtid har verkligen hängt på en skör tråd och var i riskzonen för nedläggning. Nu fick det inte längre någon återvändo och föreningen har gjort sitt. 

”Vi hade egentligen tänkt lägga ner föreningen redan förra året, men då blev folk så ledsna över beskedet och vädjade till oss att försöka ett år till. Vi gjorde en väsentlig förändring och började ha våra möten dagtid, i hopp om att det skulle öka intresset. Nu har vi försökt ett år till, men det har inte hjälpt. Många sa att de skulle bidra, men det har varit det ena med det tredje, det finns inget intresse”, säger Margareta Ståhlgren Svensson till Vimmerby Tidning. 

Alla styrelsemedlemmar lämnar

Det har varit svårt att få in nya medlemmar och de som redan är med blir äldre och äldre. Enligt VT har samtliga personer i styrelsen sagt att de lämnar sina uppdrag och kommer det inte fram några nya krafter läggs föreningen ner. 

”Många faller ifrån på grund av ålder och sjukdom, bara förra året tappade vi 25-30 medlemmar. Våra medlemmar är som sagt äldre och många av dem har inte längre någon egen trädgård och därför har föreningen kommit att bli lite som "alla andra". Behovet av just en trädgårdsförening minskar hela tiden märker vi, när man kan få den sociala gemenskapen inom andra föreningar, likt PRO, Väntjänsten och allt annat som finns här i Målilla, säger Margareta Ståhlgren Svensson till VT. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt