Annons:

Hultsfreds seniorer ska komma i rörelse – vill ha fler deltagare

Återigen satsar Hultsfreds kommun på en kurs med aktiviteter för seniorer från 65 år. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds seniorer ska komma i rörelse – vill ha fler deltagare

En ny omgång av ”Sunda seniorer” i Hultsfred är på gång. Anmälningarna har inte varit så många – och målet är att seniorerna över 65 år ska lära sig mer om sin hälsa och komma i rörelse genom att prova på olika motionsformer.

Annons:

I flera år har Hultsfreds kommun tillsammans med Region Kalmar län (tidigare Landstinget) och Smålandsidrotten genomfört aktiviteter för seniorer som är 65 år eller äldre. 

Nu är det dags för en ny kursomgång som startar den 22 januari. Då blir det introduktion och genomgång över hur programmet kommer se ut. 

– Vi har inte fått så många anmälningar. Jag har inte lagt upp ett fullständigt program än, jag törs inte boka in alla aktiviteter när jag inte vet om jag har några deltagare. Om jag får ihop en grupp så bokar jag in så fort jag kan, säger Hultsfreds kommuns folkhälsosamordnare Lena Borgstrand. 

"Sociala biten är viktig"

Målet med kursen ”Sunda seniorer” är att inspirera personer över 65 år till rörelse, att hålla sig friska, ha god känsla, uppmärksamma gemenskap och goda levnadsvanor. 

– Vi har faktiskt många seniorer som rör på sig och är väldigt aktiva men vi har också seniorer som inte kommer ut och rör på sig. De vill vi komma åt, de som absolut inte gör någonting eller de som bara tar sin promenad, säger Lena Borgstrand. 

Under tolv veckor får seniorerna prova på olika aktiviteter och ta del av intressanta och lärorika föreläsningar. Så fort man har fått in tillräckligt med anmälningar drar man igång. 

– Den sociala biten är väldigt viktig, att man får träffa andra personer i de här grupperna och göra något gemensamt. Ofta tar man inte tag i det på egen hand och man vågar inte gå in och spela boule om man inte har någon som drar i en, säger Borgstrand. 

Hoppas på sju deltagare

Tidigare år har man haft aktiviteter som till exempel boule, bowling, styrketräning, yoga, lättgympa, promenad och stavgång samt olika hälsoföreläsningar. 

Hur många deltagare hoppas du att ni kan få ihop?

– Jag hoppas på att det kan bli sju deltagare åtminstone, då får vi en liten grupp som vi kan köra igång med. Det kan inte bli för få, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt