Annons:

Då öppnar Dackestupet: ”Helt otroligt efter allt slit”

På lördag öppnar Dackestupet för säsongen. Foto: Privat

Då öppnar Dackestupet: ”Helt otroligt efter allt slit”

Frågan som många ställer sig är när Dackestupet öppnar för säsongen. Nu finns det ett svar på det. På lördag kan man åka skidor i skidbacken.

Annons:

Snökanonerna har varit igång en hel del de senaste dagarna och försett Dackestupet med massa snö. På onsdagsförmiddagen stängdes snökanonerna av för att ge plats åt pistmaskinen som ska få ordning på underlaget i backen under de kommande dagarna. 

– Pistmaskinen kör dygnet runt och ska schakta och pista backen, säger Niklas Pettersson, som jobbar i backen. 

På lördag klockan 10 kommer Dackestupet öppna för säsongen och Niklas Pettersson tycker att det är efterlängtat. 

– Det är helt otroligt efter allt slit, det har vi gått och väntat på eftersom att vi har varit här och jobbat dygnet runt i flera veckor. Det har nog varit det svåraste året som jag varit med om när det kommer till att tillverka snö, vi har fått stänga av och på flera gånger. Utan alla ideella krafter skulle det inte gå, säger Niklas Pettersson. 

Intresset för backen är stort

Intresset för deras arbete har varit stort den senaste tiden.

– Ja, verkligen. Så fort man har dykt in på ICA eller macken så frågar många om hur det går med skidbacken. Skidbacken är ett lyft för samhället och hela Hultsfreds kommun, säger han. 

Vad återstår att göra fram till lördagens öppning?

– Schaktningen, pistningen, hänga på byglarna på liftvajern, sätta upp skyddsnät och fylla på med mat i caféterian, sen är det bara att gasa.

De kommer ha öppet lördag och söndag i helgen och nästa vecka blir det kvällsöppet onsdag och fredag innan helgen återigen är öppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt