Annons:

Hon blir ny chef i Vimmerby – tar samtidigt över kontoret i Hultsfred

Marie-Louise Mobelius är ny chef för Handelsbankens kontor i både Vimmerby och Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Hon blir ny chef i Vimmerby – tar samtidigt över kontoret i Hultsfred

Hans Will har efter många år slutat som kontorschef för Handelsbanken i Vimmerby. Hans efterträdare har nu gjort sina två första arbetsdagar.
– Det känns jättespännande och roligt, säger Marie-Louise Mobelius, som går in på sitt tredje chefsuppdrag inom Handelsbanken.

Annons:

Handelsbanken har hittat den nya kontorschefen efter mångårige Hans Will. Men det handlar definitivt inte om någon orutinerad person. 

Marie-Louise Mobelius, som bor utanför Järnforsen, har tidigare varit kontorschef i Åseda i tre år och dessutom varit ställföreträdande och tillförordnad chef i Oskarshamn. Hon har en lång karriär inom Handelsbanken bakom sig.

Nu är hon redo att ta sig an den nya utmaningen att bli Handelsbankens kontorschef för både Vimmerby och Hultsfred. Det är en förändring som sker efter chefsskiftet i Vimmerby. 

– Det känns jättespännande och roligt. Det som är nytt är att jag blir kontorschef för två enheter och det känns väldigt roligt och inspirerande. Jag kommer att finnas på båda kontoren, säger Marie-Louise Mobelius. 

Varför görs den här förändringen?

– Anledningen till att man gör så här är för att effektivisera och nyttja den kunskap som finns på de båda kontoren. Personalen kommer få hjälpa till på båda orterna och det gör oss starkare totalt sett när det gäller personalstyrkan. Den här förändringen innebär inte att några tjänster försvinner, utan all övrig personal finns kvar.

"Smidig övergång"

Marie-Louise Mobelius har jobbat på kontoret i Vimmerby tidigare.

– Jag har lång erfarenhet av bank och har jobbat på den här storleken av kontor tidigare och känner bygden väl. Jag har varit på det här kontoret för längre sedan. Det är den bakgrunden jag har med mig in i det här.

Frågor som rör skog- och lantbruk är viktiga för henne.

– Jag har en stark känsla för skog- och lantbruk, jag är själv skogsägare och brinner för den biten. Jag brinner även för entreprenörskap och företagande. 

Hon tror inte att det blir någon märkbar skillnad för kunderna mellan henne och Hans Will. 

– Jag tror att det bara är en annan person som chef helt enkelt. Inställningen kommer inte innebära någon skillnad och inga större eller drastiska förändringar, så jag tror att övergången kommer bli väldigt smidig för kunderna. 

"Har varit på min önskelista"

Januari ut har Marie-Louise Mobelius ansvaret för Åseda och Virserum. 

– Men det finns personal där som kan verksamheten, så det blir inga problem. Samtidigt är en flytt alltid en flytt, och det är nya kollegor och kunder att lära känna.

Var det ett lätt eller svårt val att ta jobbet?

– Man funderar alltid. Jag är inte så flyttbar eftersom jag bor på en skogsfastighet där vi trivs, så det är att pendla som är möjligheten för mig. Vimmerby har funnits på min önskelista, så det kändes väldigt naturligt när tjänsten kom ut. Jag kände att det var något jag verkligen ville göra. Att driva två enheter ser jag som en utmaning också.

Innebär det några andra samordningsvinster för de båda kontoren?

– Den stora vinsten blir det faktum att kunna nyttja personalen både kunskapsmässigt och bemanningsmässigt där den behövs mest. Erfarenhetsutbytet blir det bäst på det här sättet, säger hon och fortsätter:

– Det behövs en stabilitet för kunderna, så det kommer vara den stationära bemanningen som det har varit. För kunderna blir det inga stora förändringar. Man kan inte ändra om för mycket. 

Hur ser du på konkurrensen inom banksektorn i Vimmerby och Hultsfred?

– Det finns plats för de som finns, det gör det absolut. Det är bra med konkurrens och valmöjligheter för kunderna. Vi jobbar med omsorg om kunden, det är väldigt viktigt för oss. Vi ska vara tillgängliga, det ska vara enkelt för kunden och det ska finnas en omtanke. 

"Ser långsiktigt"

Kontoren i både Vimmerby och Hultsfred är säkra inför framtiden, säger Marie-Louise Mobelius.

– Vi ser långsiktigt på båda kontoren.

Totalt finns det sju anställda på kontoren i Vimmerby och Hultsfred.

Däremot kommer Virserumskontoret, trots att det ligger i Hultsfreds kommun, att samarbeta med kontoret i Åseda som en effekt av den här förändringen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt