Annons:

Gymnasieprogram certifieras och får högre status: ”Ökar kvaliteten”

Pierre Arvidsson, en av lärarna på Hultsfreds gymnasiums ekonomiprogram, berättar att programmet ska göra eleverna till diplomerade gymnasieekonomer. Foto: Ossian Mathiasson

Gymnasieprogram certifieras och får högre status: ”Ökar kvaliteten”

Certifieringen av ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium pågår. När den går igenom betyder det att eleverna i ettan och framtida elever har möjligheten att ta examen som diplomerade gymnasieekonomer från och med sommaren 2021.

Annons:

Som diplomerad gymnasieekonom är eleverna väl rustade inför arbetslivet och kommer ha stora möjligheter att söka jobb efter gymnasiet, bland annat som ekonomiassistent, försäkringsbolag eller kundansvarig. 

Ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium kommer från och med att certifieringen går igenom vara uppdaterad med de krav som ställs på eleverna efter examen. 

Jobbar för fullt med ansökan

I veckan har lärarna på ekonomiprogrammet och jobbat med ansökan som ska vara inskickad i mars. 

– Vi är så gott som färdiga och har inte fått blanketten än. Vi håller med ansökningen och gör allting rätt. Vi kommer att kunna diplomera våra ekonomistudenter. Det är riktigt stort för programmet, vilket ökar kvaliteten och för ungdomarna som väljer oss kommer det betyda massor, säger Pierre Arvidsson, en av lärarna på Hultsfreds gymnasiums ekonomiprogram, och fortsätter:

– Helt plötsligt går man ut härifrån med en titel. Om man inte vill plugga vidare direkt kan man ta ett bra jobb och börjar man i stället plugga vidare igen så kommer man vara ännu mer förberedd inför universitetsstudierna.

Tar examen med en titel

Ekonomiprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som i första hand är avsett att förbereda för högskoleutbildningar som rör ekonomi och juridik. 

Alla elever som börjar ekonomiprogrammet till hösten 2019 och de som går i ekonomiettan kommer att ha möjlighet att bli diplomerade gymnasieekonomer vid examen om ansökan går igenom.

– Med diplomet i sin hand bevisar det att eleven har så mycket kunskap att man kan ta ett arbete likställt med en person som har läst ett år på universitet, säger Pierre Arvidsson.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt