Annons:

  • Bygdeföreningen efter priset: ”Betyder jättemycket”

    Karl-Olof Lundgren tog emot Vitsippspriset för bygdeföreningens räkning från Kristdemokraterna. Foto: Ossian Mathiasson

  • Bygdeföreningen efter priset: ”Betyder jättemycket”
  • Bygdeföreningen efter priset: ”Betyder jättemycket”

    Anders Andersson, Monica Bergh och Gun-Britt Axelsson fanns på plats i Ryd för att dela ut priset.

  • Bygdeföreningen efter priset: ”Betyder jättemycket”

Bygdeföreningen efter priset: ”Betyder jättemycket”

Ryds bygdeförening fick ta emot årets Vitsippspris av Kristdemokraterna i Hultsfred.
– Det betyder jättemycket för oss, säger Karl-Olof Lundgren, ordförande i bygdeföreningen.

Annons:

Kristdemokraterna ville med Vitsippspriset markera sin uppskattning för det ideella arbete som görs inom ramen för Ryds bygdeförening. 

Anders Andersson, Monica Bergh och Gun-Britt Axelsson från kristdemokraterna tog sig ut till den lilla byn Ryd på alla hjärtans dag för att ge föreningen diplomet, som delades ut för 27:e gången, och blommor. 

– Det betyder jättemycket för oss. Det ger oss en uppmuntran, vi jobbar mycket för att få människor att trivas och träffas i vår bygd. Nu åker man förbi och hälsar på varandra och målsättningen är att vi ska fortsätta att hålla kontakten mellan människorna, säger Karl-Olof Lundgren. 

Vill skapa mötesplats

Föreningen bildades 1999 och jobbar för att främja kulturella ändamål i Järeda socknen och särskilt verka för bevarande och utnyttjande av byggnaden Ryds missionshus, en byggnad som invigdes 1921. 

Föreningens vision är att skapa en mötesplats och samhörighet för såväl permanent- som sommarboende i bygden och närliggande orter. 

– Vi har 50 medlemmar och i själva byn har vi tio personer som bor här permanent. Det är fler personer som bor här sommartid. Många har flyttat härifrån och är passiva medlemmar, säger han. 

"Känner tacksamhet och glädje"

Föreningen arrangerar en årlig bygdeträff med skiftande program och när det blir olika samlingar har det varit fokus på att sprida information om de som bott i byn och historia om bygden. Man har arrangerat vinterkvällar med olika musikframträdanden och julmarknad. Nu kan de skriva in i historieböckerna att de har fått Vitsippspriset av Kristdemokraterna. 

– Vi fick beskedet för ett par veckor sedan och jag undrade direkt vad vi fick det för. Jag vet hur mycket ideellt arbete det läggs ner på många andra platser och vi är en del i det stora ideella Sverige, då är vi tacksamma för att vi fick komma i tankarna till detta pris. Jag känner både tacksamhet och glädje. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt