Annons:

Hultsfred femte bäst i landet på att samla in glasögon till behövande

Lotta Landqvist, butikschef på Synoptik i Hultsfred, fick ihop 1 758 glasögon i den senaste glasögoninsamlingen. Foto: Privat

Hultsfred femte bäst i landet på att samla in glasögon till behövande

Hultsfredsborna hänger i och fortsätter att skänka gamla glasögon. 1 758 glasögon har lämnats in till Synoptik i Hultsfred som sedan skänks till medmänniskor i Bolivia. Det gör att de är femte bäst i landet på att samla in glasögon till behövande.

Annons:

3 343 glasögon samlade Hultsfredsborna in till biståndsorganisationen Optiker utan gränser vid förra årets insamling och den fina insamlingssiffran gjorde att Synoptik i Hultsfred kom på en tredjeplats i landet.

I årets insamling har inte Hultsfredsborna samlat in lika mycket glasögon. Det har skänkts 1 758 begagnade glasögon till Synoptik i Hultsfred för att stödja biståndsorganisationen Optiker utan gränser, som varje år hjälper medmänniskor i låginkomstländer att få en bättre synhälsa. 

– Den här insamlingen har blivit känd runt om i trakten och Hultsfredsborna hjälper verkligen till! De brukar även fråga vänner som bor i andra städer att komma hit och lämna in glasögon till Optiker utan gränser. En dag kom en second hand-butik in hit med hela sin samling glasögon som de hade fått in av sina kunder. Så vi är jättenöjda och stolta över det engagemang som har visat sig i detta arbete, säger Lotta Landqvist, butikschef på Synoptik i Hultsfred.

Kom femma i landet

Årets insamling fick in strax över 74 000 glasögon och med totalt över 424 000 ginsamlade glasögon är den fortsatt Sveriges största glasögoninsamling. Hultsfred var med 1 758 glasögon femte bäst i Sverige att samla in glasögon av alla orter där Synoptik finns i landet. 

I början av april drar tio optiker och assistenter från Synoptik till Bolivia för att hjälpa barn och vuxna till bättre synhälsa.

Fakta

Här är landets tio bästa insamlingsbutiker till Optiker utan gränser: 

1) Östersund (4693), 2) Vetlanda (4212) 3) Falun (3199), 4) Enköping (2643), 5) Hultsfred (1758), 6) Kristianstad (1720), 7) Västerås (1560), 8) Borås (1456), 9) Kristinehamn (1427) och 10) Löddeköpinge (1385). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt