Annons:

ÄLDRE BRÖT FOTEN PÅ BOENDE – HÄNDELSEN ANMÄLS

En brukare bröt foten efter ett fall på ett särskilt boende och händelsen anmäls nu till IVO. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

ÄLDRE BRÖT FOTEN PÅ BOENDE – HÄNDELSEN ANMÄLS

En äldre person föll ur sängen och bröt foten på ett särskilt boende i kommunen. Kritiken från anhöriga är dräpande och kommunen har medgett flera brister. Händelsen ska nu utredas av IVO.

Annons:

Det var i mitten av oktober som den drabbade föll ur sin säng och bröt foten. En månad senare lämnade anhöriga in ett klagomål som nu utretts av kommunen och skickats vidare till IVO genom en Lex Maria-anmälan.

Kritiken från den anhöriga handlar bland annat om att personen inte fördes till sjukhus, varför medarbetarna nära brukaren inte fått information om flytande kost, varför nästående inte involverats/informerats, dåligt bemötande, olika besked från olika medarbetare och medicineringen.

Närstående har känt sig ledsna, maktlösa och att de inte blir tagna på allvar under hela processen.

Vidtagit flera åtgärder

Kommunen har utrett klagomålet och menar att en del av kritiken är obefogad medan man tar till sig av andra delar. Det senare handlar bland annat om bemötandet och att man ser brister i kommunikationen mellan olika yrkeskategorier på boendet och i dokumentationen.

Man har nu vidtagit en del åtgärder som handlar om att säkra kommunikationen för närstående, utbilda personalen och diskuterat de synpunkter som framkommit. Senast 31 maj kommer åtgärderna följas upp av kommunens MAS.

IVO kommer nu granska om kommunen gjort tillräckligt för att minska risken för upprepning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt