Annons:

Britt-Marie slutar som lärare efter lång och trogen tjänst

Britt-Marie Eek-Johansson slutar som lärare efter 38 år på Emådalskolan. Foto: Privat

Britt-Marie slutar som lärare efter lång och trogen tjänst

38 år på samma arbetsplats. Emådalskolans lågstadielärare Britt-Marie Eek-Johansson går i pension efter lång och trogen tjänst. 
– Tårarna kom under avtackningen. Det är med blandade känslor jag lämnar Emådalskolan, säger Mörlundabon Britt-Marie Eek-Johansson.

Annons:

I fredags slutade Britt-Marie Eek-Johansson sin anställning som lågstadielärare på Emådalskolan för att gå in i rollen som pensionär. Hon har arbetat på skolan i Mörlunda i hela 38 år och jobbade dessförinnan fem år på skolan i Målilla. 

Det blev en känslosam avtackning som innehöll förtäring av smörgåstårta och tal och blomutdelning från kollegor och skolledning. 

– Jag har trivts jättebra på skolan i Mörlunda. Det är ett drömjobb när man har jobbat på samma arbetsplats i så många år och har haft en fantastisk kontakt med elever, föräldrar och kollegor. Innan jag bestämde mig för att gå i pension tänkte jag på vad jag ska göra. Jag blir nog lite rastlös med tanke på att jag har tänkt på skolan och eleverna nästan jämt, säger Britt-Marie Eek-Johansson. 

Blev rörd vid avtackningen

Hon har varit Emådalskolan trogen i 38 år och är mycket nöjd med att ha tillbringat stora delar av sitt arbetsliv på samma arbetsplats. Hon har i huvudsak varit lågstadielärare och fick ibland hoppa in på mellanstadiet. 

– Jag har trivts så bra med barn, föräldrar och kollegor och jag bor dessutom på orten så det har varit naturligt. Jag ser det som en fördel att känna barn och föräldrar. Yrket i sig ger så mycket när man ser att positiva och glada barn lär sig nya saker och inte vill gå hem, säger hon och fortsätter: 

– Jag bestämde mig för att bli lågstadielärare innan jag själv började skolan. Det har blivit så och det är jag nöjd med. Det är drömjobbet även om det är tufft ibland. Det positiva man får tillbaka av att se barnens glädje när de lär sig nya saker är det som väger över.

Hur var fredagens avtackning?

– Jag blev väldigt rörd. Jag fick blommor och jättefina ord av kollegor som verkligen gjorde mig berörd. Per-Åke Thorstensson höll ett fint tal, vi har varit längst tid på skolan och han kom några år efter mig. Han tog ett antal gånger över min klass när de började mellanstadiet, och då hade jag förmånen att få fortsätta med klassen i något ämne, eller vara så kallad resurs i klassen. Det är en stor del av ens liv som man har tillbringat här på skolan i Mörlunda. I måndags kom fem gamla kollegor och överraskade mig på skolan med blomma och fika, det var fint gjort av dem. 

"Vill njuta av pensionärslivet"

Hon tycker att det ska bli skönt att få spendera mer tid med man, barn, barnbarn nu när pensionärslivet stundar.  

– Det är det man inte har hunnit med så mycket tidigare så det blir nog inte så svårt att få tiden att gå. Jag vill njuta av pensionärslivet med familjen. Jag ser fram emot att få ännu mer tid i min mammas stuga på Öland. Hon som kommer ta över min tjänst är en gammal elev till mig, vilket är extra roligt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt