Annons:

Flera personer döms för brott på olika platser i länet – två redan fängelsedömda

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Flera personer döms för brott på olika platser i länet – två redan fängelsedömda

Flera personer, boende på olika orter runt om i landet, döms nu för brott på flera olika platser i länet. Två av tre som nu döms sitter redan i fängelse. 

Annons:

En man boende i Hälsingland döms för ringa narkotikabrott i Oskarshamns kommun och Hultsfreds kommun under 2021. Samma datum som narkotikabrottet i Hultsfred döms han även för en stöld i Hultsfreds kommun.

Det var i Virserum som mannen, tillsammans med en nu avliden person, gjorde inbrott i en verkstad på målsägandes tomt och stal verktyg, elektronik samt annat gods för sammanlagt 2 000 kronor. Då hade han också på sig drygt tre gram amfetamin. 

Polisen anträffade mannen bara några meter från verkstaden och han bar då på en ryggsäck med stöldgodset. Han har själv sagt att han var påverkad och har dåligt minne av händelsen. Han trodde de var inne i ett ödehus och visste inte vad som fanns i ryggsäcken. Men det tror inte tingsrätten på.

Målsägande får däremot inget skadestånd för det inträffade. Rätten anser inte att det som skedde berättigar till kränkningsersättning och att det inte är visat att låscyilndern skadades vid den här stölden.

Mannen dömdes i november 2023 till åtta månaders fängelse för narkotikabrott. Tingsrätten anser att de här brotten kan lämnas utan nämnvärd betydelse och att den tidigare utdömda påföljden även omfattar dessa brott. 

Sitter redan på tre år

En kvinna som stod åtalad för ett flertal brott i bland annat Västerviks och Hultsfreds kommun har avlidit och därför skrivs åtalen av mot henne. 

En man i 40-årsåldern döms också i samma mål. Han döms för ringa dopningsbrott och ringa narkotikabrott i Kalmar kommun. Däremot frikänns han från ett åtal om ringa stöld i Hultsfreds kommun i mars 2022.

Mannen har sagt att det var den person han på Coop i Målila tillsammans med som stal varorna. Tingsrätten finner inte att det är bevisat att den uppgiften inte stämmer och friar honom därför. Däremot döms han för både dopningsbrott och narkotikabrott. 

Mannen är redan dömd i Svea hovrätt till tre års fängelse för grovt vapenbrott. Tingsrätten anser att den påföljden ska avses även för denna brottslighet.

Får böter

En kvinna i 60-årsåldern, hemmahörande i Gästrikland, döms också i detta mål. Hon döms för ringa narkotikabrott i Västerviks kommun samt tre ringa stölder i samma kommun. Tillsammans med en annan person stal hon varor för knappt 800 kronor från Coop i Edsbruk samt 50 kronor från samma butik vid ett senare tillfälle. I januari 2022 stal hon också ett par skor från Busfrö i Västervik. 

I oktober 2021 påträffades hon också med knappt fem gram amfetamin på sig och döms därför även för ringa narkotikabrott. Kvinnan har erkänt gärningarna och påföljden blir dagsböter på sammanlagt 3 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt