Annons:

Gymnasieelever i Hultsfred bjuder in till fotoutställning i centrum

Joanna Kuckelkorn, Sanna Mackisack och Hanna Saugsted arrangerar en fotoutställning i helgen som består av porträtt med temat blommor. Foto: Ossian Mathiasson

Gymnasieelever i Hultsfred bjuder in till fotoutställning i centrum

Under fredag och lördag visas fotoutställningen ”Bloom out” i lokalen mitt emot Apoteket i centrala Hultsfred.
36 fotografiska porträtt tagna av tre fotoelever från Hultsfreds gymnasium kan ses.
– Man är lite spänd, säger Sanna Mackisack.

Annons:

Hanna Saugsted, Sanna Mackisack och Joanna Kuckelkorn går tredje året på det estetiska programmet på Hultsfreds gymnasium och under sammanlagt sex timmar fördelat på fredag och lördag ska de ha en fotoutställning i Hultsfred centrum.

– Idén till att göra en fotoutställning kom egentligen bara så där. Grejen var att vi skulle göra ett fotoprojekt med två andra elever från vår klass men vi hade inte samma intresse. Vi frågade om vi fick göra en fotoutställning och samtidigt slänga in den delen av kursen som vi missade och det lyckades vi med, säger Sanna Mackisack.

Joanna Kuckelkorn fyller i:

– Vi pratade om våra idéer och kände direkt att de skulle passa ganska bra ihop så vi bestämde oss för att göra det tillsammans, säger Joanna Kuckelkorn.

"Har fått positiv respons"

Många av bilderna är tagna under ett fotoprojekt på utbildningen.

– Vi gick ut på Facebook och frågade folk om de ville bli fotograferade. Det var många som sökte, säkert 40 personer. Vi har fått jättepositiv respons från dem, säger Hanna Saugsted.  

Fotograferna presenterar tolv verk vardera och det är människor på samtliga bilder. Alla tre har också den gemensamma nämnaren att bilderna har inslag av blommor.

– Vi har blommor som tema som gör att det blir en sammanhängande utställning men det är egentligen tre separata utställningar där vi visar porträttfoton på olika sätt, säger Hanna Saugsted.

Startat insamling för bröstcancer

Fotograferna har olika fokus när de har tagit sina porträttbilder.

Hanna har fotat kvinnor i olika åldrar och använt mycket färg, Sanna har fokuserat mer på skönheten och Joanna har tagit porträttbilder på människor som är obekväma.

– Många har varit tveksamma men jag har försökt hitta ett sätt för att de som jag fotar ska känna sig mest bekväma. Jag har nog mest hud på bilderna, säger Joanna Kuckelkorn.

Under utställningen kommer de ha en frivillig insamling för bröstcancer, bjuda på fika och bygga upp en fotostudio.

"Det är lite pirrigt"

De förväntar sig att mycket folk ska komma och besöka utställningen.

– Vi hoppas och tror att det blir väldigt bra, det är många som har sagt att de kommer och vi har bjudit in familj och vänner, folk på gymnasiet och de som vi har fotograferat, säger Sanna Mackisack och fortsätter:

– Det är ju första gången som vi gör något sånt här så det är klart att det är pirrigt.

Att de valde att gå estetprogrammet är inget som de ångrar.

– Man valde ju estetprogrammet för att man vill jobba på att bli mer kreativ. Sådana här saker som att arrangera en fotoutställning bygger självförtroende. Vi har planerat allt tillsammans och hjälpt varandra, det är roligare och lättare att fylla en lokal med foton om man är flera, säger Joanna Kuckelkorn.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt