Annons:

Hultsfreds härliga uppdrag – arrangerar deltävling i stor musiktävling

Metropol i Hultsfred blir skådeplatsen för en av fyra deltävlingar i hårdrockstävlingen Wacken Metal Battle som arrangeras i 30 olika länder och avslutas med en världsfinal på Wacken Open Air i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds härliga uppdrag – arrangerar deltävling i stor musiktävling

I mitten av februari kommer Hultsfred stå som värd för en av fyra deltävlingar i Wacken Metal Battle i Sverige.
– Det blir fullt ös, säger Putte Svensson Sahlin på Rock City.

Annons:

Wacken Metal Battle är en tävling som arrangeras i ungefär 30 länder. Vinnarna i respektive land får spela i finalen på den stora hårdrocksfestivalen Wacken Open Air i Tyskland.

Tävlingen startade 2004 när grundarna av festivalen ville ge oetablerade band från hela världen möjlighet att spela inför mycket folk.

"Sätter Hultsfred på musikkartan"

I år är det åttonde året som Sverige deltar i tävlingen och då kommer Hultsfred in i bilden.

Tillsammans med Stockholm, Göteborg och Luleå ska de hålla i varsin deltävling som kommer arrangeras lördagen den 17 februari.

Över 170 olika band har sökt till den svenska tävlingen och har varit med i en gedigen uttagningsprocess där till slut 20 semifinalister har utsetts.

Fem band kommer uppträda inför en jury i de fyra städerna och banden som går vidare från respektive deltävling möts sedan i Sverigefinalen i Malmö den 14 april och har chansen på den stora internationella finalen.

– Jag tycker alltid att det är kul när man får göra något som man inte gjort förut och att vi får vara arrangör för en deltävling sätter återigen Hultsfred på musikkartan. Det är bra att få göra sådana här saker, säger Putte Svensson Sahlin på Rock City.

Mycket arbete för studenterna

Bakom arrangemanget i Hultsfred står Rock City och elever från Music & Event Management och lokalen som kommer användas är Metropol.

– Det här är en jättestor grej för alla personer som gillar den här musikgenren. Wacken Open Air är en jättestor hårdrocksfestival.

Hur mycket arbete blir det med det här?

– Det är mest arbete för studenterna, de kommer genomföra evenemanget. Men det är lite pyssel när det är fem band, det ska testas ljud och massa annat. Det blir en helkväll med musik, det blir fullt ös.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt