Annons:

Deltävling i stor musiktävling avgjordes i Hultsfred – de gick till Sverigefinalen

Orbit Culture från Eksjö vann Hultsfreds deltävling i den stora hårdrocksfestivalen Wacken Metal Battle Sweden 2018. Foto: Andreas Bauer/Wacken Metal Battle

Deltävling i stor musiktävling avgjordes i Hultsfred – de gick till Sverigefinalen

I helgen höll Hultsfred i värdskapet för en av fyra deltävlingar i Wacken Metal Battle i Sverige. Orbit Culture från Eksjö vann och kvalificerade sig till Sverigefinalen i Malmö i mitten av april.

Annons:

Hultsfred, tillsammans med storstäderna Stockholm, Göteborg och Luleå, höll i varsin deltävling i den stora hårdrockstävlingen Wacken Metal Battle Sweden under lördagen. 

Fem band uppträdde inför en jury i de fyra städerna och från respektive deltävling tog sig ett band vidare till Sverigefinalen i Malmö den 14 april och har chansen på stora internationella finalen.

De gick till Sverigefinalen

Det segrande bidraget från respektive land skickas till den stora hårdrocksfestivalen Wacken Open Air i Tyskland där världsfinalen äger rum.

Vid helgens deltävling i Hultsfred var det Black Magic Fools, Arreat Summit, Orbit Culture, Wolves Within och Leading Light som stod på startlinjen.

Eksjöbandet Orbit Cultures musik föll juryn i smaken och får chansen på Sverigefinalen i april.

Delade scen med Lost Society

Orbit Culture är ett osignat metalband med fyra medlemmar som har stora drömmar om att komma upp på den globala metalscenen. De startade 2013 och har sedan dess släppt en EP och två full-längdare som de har producerat på egen hand. Den senaste plattan ''''Rasen'''' gavs ut i mars 2016 och i skrivande stund är bandets fjärde släpp på gång som släpps i vår. Sommaren 2017 fick bandet chansen att dela scen med band som Lost Society, Eleine, Pagandom och Liv Sin på Gefle Metal Festival.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt