Annons:

I sommar kommer Djursdalabördige deckarförfattarens femte bok

Samuel Karlsson, bördig från Djursdala, släpper sin femte deckare i sommar. Foto: Pressbild

I sommar kommer Djursdalabördige deckarförfattarens femte bok

Samuel Karlsson från Djursdala har skrivit fyra böcker om kriminalkommissarien Louise Hård. I sommar släpps den femte deckaren "Hennes blodiga händer".
– Det är fantastiskt roligt att så många uppskattar deckarna, säger han.

Annons:

Numera bor Samuel Karlsson med sin familj i Nacka utanför Stockholm. Men uppväxten spenderades i Djursdala för författaren och journalisten. 

Han har också valt att hålla kontakten med hembygden genom att samtliga deckare utspelar sig i regionen. Huvudperson är kriminalkomissarie Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred. 

– Att jag valde att utgå från Hultsfred istället för Vimmerby beror mycket på den första delen i serien som hade en naturlig koppling till orten. Idén till deckaren fick jag faktiskt när jag sommarjobbade som lokalredaktör i Hultsfred för Vimmerby Tidning. Jag snubblade på en historia som satte fart på min fantasi, säger Samuel Karlsson.

"Naturlig koppling till orten"

Den första deckaren, som släpptes som ljudbok för ett år sedan och tog sig hela vägen till toppen av försäljningslistorna, kom till efter ett bevakningsjobb vid ett torp i skogen utanför Vena. Att det blev Hultsfred och Vimmerby var därmed närmast en slump. 

– Innanför dörren till torpet var det en stor, svart blodfläck. Det var också märken i en frysbox efter hagelsvärmen. Gubben som bodde i torpet hade skjutit en inbrottstjuv i farstun och sparat blodfläcken för att avskräcka andra oönskade besökare. Jag tänkte att den där gubben måste jag ha med i en bok och så blev det många år senare.

Släppt roman också

Deckarförfattarens genombrott kom genom att förlaget Lind & Co gav ut böckerna som ljudböckerna. Då gavs del ett och två i serien ut med nya titlar och nya omslag. Därefter har han snabbt släppt en tredje och fjärde bok – "Hämnden är min" och "Jakten på Louise". Den förstnämnda utspelar sig i just Djursdala.

Till sommaren kommer också del fem i serien om Louise Hård ut, som heter "Hennes blodiga händer". 

– Det är fantastiskt roligt att så många uppskattar deckarna och det är extra roligt att det är att det är mest kvinnor som gillar dem. Det är ganska brutala historier med mycket action. Jag fick en kommentar från en 80-årig kvinna som läst böckerna med stor behållning. En annan läsare höll på att missa ett flyg för hon var så engagerad i historien, berättar Samuel Karlsson.

Som om det inte var nog med produktiviteten har även hans roman, "Hjärtats skimmer", landat i bokhandeln.

– Det är ingen deckare den här gången utan en spännande skildring av den amerikanska författarinnan Carson McCullers liv. Den handlar om relationer, skapandet och livet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt