Annons:

Årets stora countryfest närmar sig – kultartist uppträder

Kay Adams uppträder på countryfesten i Ingatorp. Foto: Teri Joyce

Årets stora countryfest närmar sig – kultartist uppträder

Nästa lördag anordnar Smålands Country Club, men stort fäste i Vimmerby, sin årliga countryfest i Ingatorp för 16:e gången. Kay Adams är årets stora dragplåster.

Annons:

Adams var aktiv i 1960-talets ’Bakersfield Sound’ som just utgick från Bakersfield, Kalifornien. Andra kända inom samma stil är t.ex. Buck Owens och Merle Haggard. Hon gav ut flera kultskivor i slutet av 1960-talet, som nu är samlarobjekt som säljs för dyra pengar. 1965 utsågs Kay till ’Årets mest lovande kvinnliga countryartist’. Från 1970-talet och framåt kom blott ett album och enstaka singlar innan hon lämnade scenen och flyttade till Alaska. Efter en tid flyttade hon till Nashville och övergick helt till låtskrivande.

Ingatorp blir hennes enda spelning i Europa – och blott hennes andra spelning de senaste 30 åren. Marcus Thell från Smålands Country Club är mer än nöjd med bokningen: 

– Vi i SCC är oerhört nöjda över att landa en artist av Kay Adams dignitet till oss och till lilla Ingatorp. Det är riktigt stort, en del av countrymusikens anrika historia som besöker oss. Att vi fick fatt i henne var att hon förra våren bokades in för en spelning på en festival i Nashville – då hennes första gig på 30 års tid. Jag hade kontakt med Texasartisten Teri Joyce och hon hjälpte till att ’tjata’ in oss och få henne att vilja komma till Sverige. Det är samtidigt ett kvitto på den fina renommé vi och bygdegårdens countryfester har, säger han i ett pressmeddelande. 

Fler kvinnliga artister

Utöver Kay Adams kommer också Teri Joyce från Austin, Texas med över till Sverige. Dessa artister kompas av svenska bandet Springhill Boys, ett av landet bästa kompgrupper inom countrygenren.

Därtill kommer rockabillygruppen Maryann & the Ramblin’ Two från Estland.

– Maryann var hos oss redan förra året med ett annat band och imponerade på oss och gick hem hos publiken. Därför kändes det intressant att välkomna tillbaka henne med sitt nya band som bjuder på riktig rockabilly, som den lät på 1950-talet. Dessutom är det roligt i dessa tider med mycket diskussion om jämställda bokningar att vi kan presentera tre kvinnliga artister till vår fest, avslutar Marcus Thell.

Countryfest är ett samarrangemang med Ingatorps Bygdegårdsförening. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt