Annons:

Ibsenpjäs sätts upp i privat hem – i Målilla

Ett dockhem sätts upp i Målilla den 27 mars. Foto: Peder Nabo/Pressbild

Ibsenpjäs sätts upp i privat hem – i Målilla

Byteatern i Kalmar län ska sätta upp Henrik Ibsens föreställning "Ett dockhem". Det mest udda är att de ska göra det i folks hem.
Den 27 mars är det dags i ett privat hem i Målilla.

Annons:

Henrik Ibsens föreställning "Ett dockhem" är en av de mest spelade pjäserna på alla stora teaterscener runt om i världen. Nu vill Byteatern testa något nytt – i sann Ibsenanda. Pjäsen kommer att sättas upp i privata hem, där helt vanliga människor bor. 

"Henrik Ibsen ville att teater skulle vara ungefär som det verkliga livet, skådespelarna skulle agera som riktiga människor och scenen skulle likna ett verkligt hem", skriver Byteatern.

Det världsberömda äktenskapsdramat kommer framföras av Byteaterns tre skådespelare i privata hem med en publik på upp till 30 personer. Tidigare har pjäsen spelats på liknande sätt i Oslo, Köpenhamn och London.

Byteatern kommer att spela i bland annat Malmö, Färjestaden och Emmaboda. 

En föreställning kommer att sättas upp i Hultsfreds kommun. Den 27 mars är det dags för "Ett dockhem" i Målilla på en ännu för allmänheten okänd adress. 

Det blir inga förberedelser för varken publik eller skådespelare, då spelplatsen hålls hemlig ända in i det sista. Publiken sitter där det finns plats i det existerande möblemanget.

Någon föreställning blir det inte i Vimmerby kommun.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt