Annons:

Tolvårig saxofonist från Hultsfred briljerade vid stor jazzfestival

Jazzensemblen från Hultsfred uppträdde på den stora jazzfestivalen i Stockholm och saxofonisten Emrik Johansson, 12, fick ett fint pris av juryn. Foto: Privat

Tolvårig saxofonist från Hultsfred briljerade vid stor jazzfestival

Den stora jazzfestivalen för ungdomar i Stockholm blev en ren fullträff för Emrik Johansson, 12, från Hultsfred. Han imponerade på juryn och plockade med sig ett solistpris hem för sin spelglädje.

Annons:

För ett tag sedan arrangerades årets upplaga av Blue House Youth Jazz Festival på Konserthuset i Stockholm.

Festivalen vände sig till medlemmar i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor.

Festivalen bjöd på konserter, inspirerande möten, workshops och clinics med många av landets mest framstående musiker och pedagoger. 

"Han är fantastiskt bra"

Helgen avslutades med storbands-SM och jazzensembletävling i Konserthuset och för jazzemsemblen från Musikskolan i Hultsfred blev det en mycket fin avslutning. 

12-årige Emrik Johansson spelade saxofon i ensemblen och gjorde ett så pass stort avtryck på juryn att han tilldelades ett solistpris för sin insats och kunskap.

– Han började spela saxofon med mig för två år sedan och vad ska man säga om hans utveckling? Den har gått spikrakt uppåt, han är fantastiskt bra. Juryn nämnde i sin motivering att han hade ett personligt uttryck, mycket energi, tydlig artikulation och stor spelglädje. Han är bara tolv år och redan så här bra, det är galet, säger Lars-Erik Sigge Olofsgård, musiklärare på Musikskolan i Hultsfred.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt