Annons:

Lokal artist uttagen till stor musiktävling i sommar

Patricia Birgersson från Vena är uttagen till Sveriges Radios stora musiktävling P4 Nästa i sommar. Foto: Mikael Henning

Lokal artist uttagen till stor musiktävling i sommar

Tolv bidrag från Kalmar län ska tävla i P4 Nästa på Larmtorget i Kalmar i sommar. Fyra artister har presenterats och en av dem är Patricia Birgersson från Vena.

Annons:

Av 23 bidrag har tolv stycken valts ut av P4 Kalmars jury och i fredags presenterade P4 Kalmar de fyra första bidragen som ska tävla i P4 Nästa. Under de kommande två fredagarna ska de resterande åtta bidragen tillkännages.

"Tävlingen gör det möjligt"

En av de fyra artisterna som presenterades nyligen är en lokal förmåga i form av Patricia Brgersson från Vena. Hon kommer medverka med låten ”Här och nu” som skrivits av Nicklas Jansson, en låtskrivare som hon har jobbat med under flera år. 

– Det är en jätterolig grej att som hobbymusiker få ut sin musik på radion. Jag ser fram emot att spela låten i ett större sammanhang och hoppas kunna gå så långt som möjligt. Det är svårt att få in den där annars så denna tävling gör det möjligt, säger Patricia Birgersson. 

Vad handlar låten om?

– Det är en låt som man kan tolka på olika sätt beroende på vem som lyssnar på den. Jag tycker att det är en positiv låt som handlar om livet och kärleken med öppen text, säger hon. 

Så ser upplägget ut

Under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping den 25 augusti. 

Vinnarlåten kommer spelas regelbundet i P4 under en period och erbjudas en utmanarchans till Svensktoppen. 

27-årige Birgersson är född och uppvuxen i Vena och efter studenten 2009 flyttade hon upp till Linköping och bodde där i fem år innan flyttlasset gick hem till Vena på nytt.

Paus från musiken i fjol

Patricia Birgersson har tidigare deltagit i P4 Nästa men då i P4 Östergötland när hon sjöng i bandet Linköpings Legender med låten ”Sommarens sista bris”. De kom trea i den östgötska länsfinalen.

– Förra året hade jag en paus från musiken när det blev tillökning i familjen. Nu är jag igång igen och det ska bli kul att vara med i tävlingen, säger Patricia Birgerson. 

Hur ser din musikbakgrund ut?

– Jag har sjungit på en hel del bröllop och dop. När jag bodde i Linköping träffade jag låtskrivaren (Niclas Jansson) och jag har arbetat med honom i fyra år och varit ute på lite fler spelningar, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt