Annons:

Hultsfredsband har bytt genre och namn – släpper nytt album i sommar

Oscar Bogren, Filip Olvenius, Ville Pettersson och Rasmus Nilsson bildar Hultsfredsbandet Pollux som släpper ett nytt album i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredsband har bytt genre och namn – släpper nytt album i sommar

Hultsfredsbandet Always Something är ett minne blott. Det som har hänt är att Hultsfredskvartetten har bytt namn till Pollux, ändrat genre och släpper nytt album i sommar.
– Det här är det bästa vi har gjort, säger sångaren och gitarristen Filip Olvenius.

Annons:

Under våren bestämde sig medlemmarna i Always i Something för att starta ett nytt band vid namn Pollux då inte trivdes med varken det gamla namnet eller musikstilen.

Nu har gått från den mer punkiga musikstilen till indie/poprock och beskriver sin musik som en modern tappning av Popside och Kent med inslag av Coldplay och The Killers. 

"Detta är mycket bättre"

Under de senaste nio månaderna har de skrivit musiken till det nya albumet och den 9 april gick de in i studion för att påbörja inspelningarna. Albumet produceras av Tomas Gabrielsson som sedan tidigare har producerat musik för KSMB, Louise Hoffsten och Lyckliga kompisar.

I fredags var all musik inspelad och klar och nu ska den bara mixas. 

– Jag känner mig jäkligt nöjd. Det första albumet var inte så bra och detta är mycket bättre. Vi har jobbat med det nya albumet i studion i över en månad. Det är rätt mycket fart och några av låtarna har långsammare tempo, säger gitarristen Ville Pettersson. 

"Var nonchalanta med låtarna"

Det första albumet Suffering Souls släpptes förra våren och med facit i hand blev det en besvikelse om bandmedlemmarna får säga det själva.

– Vi gjorde det inte riktigt rätt från början, var nonchalanta med låtarna och gav inte musiken tillräckligt med tid. Vi var kanske och spelade in i studion i två dagar och gjorde klart hela albumet. Det kändes som att vi hittade på allt på plats, säger Filip Olvenius. 

Denna gång tycker han att albumet är mer genomarbetat och han hoppas att det är musik som faller lyssnarna i smaken.  

– Vi har spelat in det nya albumet i fyra veckor och började göra låtar för nio månader sedan. Vi har bytt genre, namn och producent och allt känns kanon. Vi har fått en helt annan kvalité på musiken, det har blivit som en nysatsning för vår del, säger Filip Olvenius.  

Prerelease i maj

Albumet består av tio låtar och målet är att bandet ska komma ut på spelningar runt om i närområdet efter att albumet har släppts under sommaren. 

Den 18 maj ska de spela på Hotell Hulingen och det blir som prerelease för deras nya album.

– Vi vill ut och spela, säger Ville Pettersson och får medhåll av Filip Olvenius som lägger till:

– Vi ska kontakta olika ställen och fråga om vi får spela där, det har vi inte gjort tidigare. Det är med hjälp av de här låtarna som vi ska försöka komma framåt. En del låtar är väldigt sorgliga och djupa och sen finns det de som är väldigt glada, säger Filip Olvenius.

Hur har den här tiden varit?

– Det har varit jäkligt roligt men det har funnits jobbiga stunder då man har varit helt slutkörd, säger Ville Pettersson. 
Olvenius fyller i:

– När vi spelar in låtarna så är hela bandet med och blir det ett litet fel i slutet av en låt så måste man köra om hela låten. Det hände säkert 20 gånger på någon låt, säger han. 

Fyra medlemmar i bandet

Allt började med att Ville och Filip åkte runt och spelade tillsammans och för drygt tre år sedan kom de till en punkt där de ville ha en basist. Oscar Bogren var sugen och i samband med det bildades bandet Always Something. 

Ett år senare kom trummisen Rasmus Nilsson in som den fjärde bandmedlemmen och gjorde styrkan komplett. 

Nu har de bytt namn, genre, producent och laddar för ett helt nytt album.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt