Annons:

Konsthallen efterlyser unga konstnärer till ny utställning

Carolina Jonsson berättar att Virserums konsthall satsar på en utställning med unga konstnärers verk i höst. Foto: Ossian Mathiasson

Konsthallen efterlyser unga konstnärer till ny utställning

I höst satsar Virserums konsthall på en utställning där unga konstnärer får visa sina verk. Nu efterlyser de nästa generations konstnärer.
– Vi riktar oss bara till unga konstnärer, säger Carolina Jonsson, utställningsproducent på Virserums konsthall.

Annons:

Alla ungdomar som är mellan 16 och 26 år och bor i Småland eller på Öland får vara med och skicka in sina verk till utställningen All konst i Småland. 

– Vi har precis släppt detta evenemang och inlämningen av verk har statat och pågår fram till den sista september. Vi vill vara ute i god tid och ge de unga gott om tid, säger Carolina Jonsson. 

Konstnären får lämna in max tre verk och konsthallen kommer ställa ut minst ett av dem. 

– Vi har kört All konst i Småland tidigare år men då har vi riktat det mot vuxna. Nu gör vi om och testar att fånga de unga konstnärerna. De unga har varit i minoritet vid de tidigare utställningarna och vi får se om vi får in något. Det är det man är rädd för, säger hon. 

Man får lämna in vilka verk som helst och det kan vara på papper, duk eller kan vara av lera, textil, plåt, plast, trä eller digitalt. 

Utställningen kommer visas på Virserums konsthalls övervåning från 28 oktober till 2 december och ersätta sommarutställningen ”20 år och 20 konstnärer” som plockas ner i oktober. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt