Annons:

Premiär för 22:a upplagan av Virserums Musikdagar – ”Otroligt kul”

Cajsa-Stina Åkerström är årets stora dragplåster till Virserums Musikdagar. Foto: Pressbild

Premiär för 22:a upplagan av Virserums Musikdagar – ”Otroligt kul”

Virserumssonen Tommy Svanström ville göra något annorlunda för sin hembygd. I år är det 22:a gången som hans skapelse Virserums Musikdagar arrangeras – och återigen lockar festivalen flera celebra artister.
– Det är alltid pirrigt och nervöst och roligt, säger han.

Annons:

Virserums Musikdagar har blivit ett populärt återkommande arrangemang i Virserum veckan efter midsommar. Årets upplaga, som smygstartar redan i kväll, är den 22:a i ordningen.

– Det känns som en ofattbart lång tid. Jag tog initiativ till att det skulle bli en festival och vi hade spelat på festivaler och sett hur viktig en sådan här festival kan vara för en ort. På mindre orter måste man skapa sitt liv för att det ska hända saker. Men att det skulle hålla i 22 år kunde man inte tänka sig. Jag ville göra något roligt för bygden och hade hoppats att vi kunde arrangera det här i tre-fyra år. Så blev det inte riktigt…

"Fantastisk artist"

Mängder av artister från den svenska artisteliten har gästat festivalen och så är det förstås även i år. De stora dragplåstren är Cajsa-Stina Åkerström och Svante Thuresson.

– Vi har haft det största intresset för Cajsa-Stina, hon har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och Svante är också en fantastisk artist. Det ska bli jättekul att se dem.

Cabaretorkestern och Camerata Nordica är andra bokningar. Det blir också en Allsångskonsert med Astrid Lindgren-tema.

– Cabaretorkestern tar med besökarna från jazzens födelse i New Orleans och fram till rockens intåg i våra liv. Det ska också bli jättekul. Det är skönt att veta att vi har fått hit bra artister som ger järnet.

 "Ser ljust ut"

Som vanligt ingår också en barnfestival i Virserums Musikdagar.

– Den är fortfarande unik i Sverige och kostar ingenting för barnen. De får testa instrument, måla och lyssna på musiken.

Biljettförsäljningen ser bra ut, enligt Svanström.

– Det rullar på. Jag har ingen riktig pejl på det, men det ser ljust ut.

Festivalen smygstartar i kväll, invigs i morgon och pågår ända fram till lördag.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt