Annons:

Nya konstnärer ställer ut i friytan på konsthallen

Virserums konsthall gör sig redo för en intensiv höst. På söndag är det dags för nya konstnärer att ställa ut i friytan. Foto: Ossian Mathiasson

Nya konstnärer ställer ut i friytan på konsthallen

Hösten är här och det innebär förändringar på Virserums konsthall. På söndag blir det nya utställningar som tar plats i friytan.

Annons:

Det är Holger Schulz från Konstverkstan i Mörlunda som ställer ut med sin utställning ”Tomt”. Jonatan Wiegert ställer ut sitt måleri och det blir även premiärvisning av Sheer People som är ett verk skapat för Virserums konsthall av Carla Phillips, student på Visual Communications + Change vid Linnéuniversitetet i Kalmar. I samband med invigningen bjuder Mikaela Brodd från Vimmerby på musik. 

Händelserik höst på konsthallen

Redan i dag, torsdag, blir det ett seminarium med anledning av Virserums konsthalls 20-årsjubileum. Det fokuserar på kultur på landsbygden och på vem som avgör och vem som ska betala. Föreläsare är Lars Lindkvist (Linnéuniversitetet), Gunhild Stensmyr (Konsthallen Tornedalen), Nina Höjdefors (kulturutvecklare Region Värmland) och Erica Månsson är moderator för dagen.

Hösten på konsthallen har mer att erbjuda, bland annat konstyoga vid två tillfällen i september och start för cirkeln ”Tryck på papper och textil” i slutet av oktober. 

I samma veva blir det invigning av utställningen ”All konst i Småland – UNG” där alla som är födda mellan 1992 och 2002 får vara med och visa sina verk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt