Annons:

Rylander plockar fram festivalminnen i ny utställning

Micce Rylander är aktuell med en konstutställning där han lyfter fram goda minnen från Hultsfredsfestivalen. Foto: Ossian Mathiasson

Rylander plockar fram festivalminnen i ny utställning

Konstnären och designern Micce Rylander är involverad i många projekt med kopplingar till Hultsfred. Förutom designen Hultsfred – The Walk och projektledare för PopUp.festivalen lägger han mycket energi på konst- och fotoutställningen tillsammans med vännen och fotografen Claes Djurberg.
– Det är speciellt att vara tillbaka i Hultsfred som format hela mitt musikintresse, säger Rylander.

Annons:

Micce Rylander har gjort designen till Hultsfred The Walk som sträcker sig från centrum i Hultsfred till festivalområdet i syfte att visa hur stor Hultsfredsfestivalen egentligen var, och är projektledare för PopUp-festivalen, som arrangeras i slutet av september. 

"Förbannat roligt"

Parallellt med den PopUp-festivalen på Hotell Hulingen ordnar Rylander en konst- och fotoutställning, som går under namnet Hultsfredsbestivalen, tillsammans med Claes Djurberg på Galleri Kopparslagaren i fem dagar. Det blir vernissage på onsdagen den 26 september och på söndagen plockas den ner. 

– Det är helt fantastiskt roligt.  Vi hämtar upp våra musikminnen ur konst- och fotoform. Claes har fruktansvärt mycket bilder från de olika festivalerna så vi mixar konst och foto med musik och Hultsfred som bas, säger Micce Rylander.

Hur ska detta bli?

– Det är förbannat roligt att jobba med musik som tema och jag har texter i alla mina bilder. Många är hämtade från låttitlar och jag gjorde faktiskt en utställning i samband med This is Hultsfred. 

Gjorde design på affisch

Under denna helg höll Putte Svensson Sahlin i en minnesfestival, även den kallad Hultsfredsbestivalen, på Hotell Hulingen där fyra band som var 1989 och 1990 uppträdde. Även där fick Micce Rylander göra en insats. 

– Han (Putte) ville göra en revival av festivalen, en lite festival i hotellmiljö. Han bad mig om hjälp med att hitta på ett namn och eftersom det är bäst av Hultsfredsfestivalen blev det Hultsfredsbestivalen, säger han och tillägger:

– Han bad mig även att göra en design på affisch och med tanke på att jag gjorde affischen 1989 så ville jag hitta en bra kombo med 1990. Man ska känna igen sig samtidigt som den känns ny och konsten är viktig, säger Rylander. 

25:e utställningen för Rylander

Enligt honom blir utställningen i slutet av september den 25:e i ordningen för hans del. Intresset för musik är stort och han har lyssnat på många spelningar under årens lopp. 

– För fyra år sedan såg jag 153 konserter på ett år och året därpå såg jag fler men då höll jag inte ordning på dem. Det är säkert någon form av diagnos, säger han och skrattar. 

Festivalen och utställningen har samma namn men hålls vid två helt olika tillfällen. De fick i och för sig en annan punkt som de överensstämmer med varandra. 

– Det är en festival och en konstutställning som både har ett intresse av att väcka gamla festivalminnen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt