Annons:

Lokal artist utmanar på Svensktoppen: ”En stor ära”

Patricia Birgersson från Vena testas som utmanare på Svensktoppen med låten "Här och nu" på söndag. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal artist utmanar på Svensktoppen: ”En stor ära”

Vad har Patricia Birgersson gemensamt med artisterna Benjamin Ingrosso och Albin Lee Meldau? Jo – alla tre är veckans utmanare i radioklassikern Svensktoppen.
– Jag har inga jättestora förhoppningar. Det är en stor ära att få vara med här, säger Patricia Birgersson.

Annons:

Patricia Birgerssons äventyr i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa blev ett minne för livet som även gav henne blodad tand. 

Hon var en av åtta som valdes ut till den stora finalen på Linköpings Konsert & Kongress i augusti sedan hon vunnit länsfinalen på Larmtorget i Kalmar.

"Superstort"

Hon var ytterst nära att ta hem alltihop med låten ”Här och nu” och slutade på en fin andraplats. 

Egentligen är det bara segraren i musiktävlingen som garanteras en utmanarplats till Svensktoppen men i år har flera av finalisterna getts den åtråvärda chansen. 

På söndag är hon en av veckans utmanare till Svensktoppen. 

– Det är superstort. För mig är det en vinst att bara får chansen att vara utmanare, jag är så glad för det. Det är ett mycket populärt radioprogram med många lyssnare, vilket är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut till en bredare publik, säger Patricia Birgersson. 

Ställs mot Ingrosso

Varje vecka testas tre nya låtar som utmanare till Svensktoppens tio låtar och röstningen sker på internet genom att juryn väljer ut sina tre favoriter bland de 13. 

Birgersson utmanar till Svensktoppen tillsammans med Benjamin Ingrosso, som får en omtest som utmanare med ”I wouldn’t know”, och Albin Lee Maldau, som är en av årets artister i tv-programmet ”Så mycket bättre” och låten ”Spela min favoritvals är hans tolkning av Louise Hoffstens ”My favourite lie”.

– Jag går upp mot två fantastiskt duktiga och etablerade artister så jag har inga stora förhoppningar om att komma in på Svensktoppen. Jag firade faktiskt redan i kväll (läs i går) med ett glas champagne, det känns som en seger att jag får en utmanarchans, säger hon.

Hon ser fram emot söndag när Svensktoppen sänds och att få höra låten presenteras för lyssnarna.

– Det känns häftigt att jag är uppe så pass högt och tävlar mot etablerade artister, jag är skitnöjd och känner mig glad. Min låt kommer lyftas i radio igen och att ha sitt namn i sådana sammanhang är jättestort för en hobbymusiker. Det blir att chilla fram till söndag och då får man sätta sig framför radion. 

"Gav mig en nytändning"

Hon blickar gärna tillbaka på sommaren som har betytt otroligt mycket för henne.

– Det som hände i somras gav mig en nytändning och musiken blev rolig igen. Jag kände att det är något som jag vill hålla på med mer och man får kontakter med rätt folk inom branschen som kan hjälpa mig framåt. Jag väljer nu att satsa mer på musiken. 

Kommer du ställa upp i P4 Nästa även nästa år?

– Jag tror inte att jag kommer söka förrän jag har en bra låt igen. Låten ska vara inskickad till april så vi får se om vi får ihop något.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt