Annons:

Nya utställningar på Virserums konsthall

Virserums konsthall förbereder sig för en ny utställningssäsong som startar i februari. Foto: Ossian Mathiasson

Nya utställningar på Virserums konsthall

Snart är det dags för invigning av en ny säsong på Virserums konsthall efter att salarna har ekat tomma under helgerna. Nu börjar de fyllas igen.

Annons:

Det blir invigning för de nya utställningarna söndagen den 3 februari. 

En av de fyra utställningarna går under namnet ”I skogens dunkel” och består av verk från Marie Eklund, Birgitta Godlund, Erik Olof Gärdegård, Inga Hjohlman, Ulf Jansson, Cecilia Levy, Ian Newbery, Carsten Nilsson, Mikael Nilsson, Anastasia Polutko, Sam Stigsson och Jögge Sundqvist. Illustrationer av Emma Jansson och lampor i glas av Anna-Linda Gabriel. Den utställningen pågår under hela 2019 och tas bort den 1 december.

Utställning om Sveriges Fagerhult

Fotografen Kristian Bengtsson och journalisten Johan Wirfält har i utställningen och boken ”Fagerhult – bilder av Sverige” speglat ett annat Sverige än det som mediabilden förmedlar – det utanför storstaden. Det finns 89 stycken Fagerhult i Sverige och Bengtsson och Wirfält har i ett nutida tidsdokument från valåret 2018 träffat människor som lever i just ett Fagerhult. Den utställningen går att bevittna fram till den 16 juni. 

I friytan är det Bo Lundwall och Annika Mikkonen som tar plats fram till den 23 juni. 

”Det är med en enorm detaljrikedom som Bo Lundwall porträtterar djurens värld. Hans verk tar betraktaren in i deras naturliga miljö såväl utanför husknuten som på savannen”, skriver konsthallen på sin hemsida angående Bo Lundwall.

”Annika Mikkonen har med flödig akvarell fångat vinterns nakna björkstammar. Det är naturens gråa och bruna färgtoner som utforskats med lätta penseldrag”, skriver de vidare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt