Annons:

Idag har hotellet visats igen – så stort var intresset den här gången

Hotell Dacke har visats upp på nytt. Foto: Ossian Mathiasson

Idag har hotellet visats igen – så stort var intresset den här gången

Idag onsdag har det varit ny visning på Hotell Dacke i Virserum, som ska säljas på exekutiv auktion. Kronoinspektör Anders Swärd kan berätta hur det såg ut med intresset den här gången.

Annons:

– Det kom tre personer, fördelade på två sällskap till dagens visning.

Var de lokala eller tillresta längre ifrån?

– Ganska lokala, länsbor eller i närheten i alla fall, säger Anders Swärd.

Vad har du för kommentar till intresset den här gången?

– Ingen alls egentligen. Kronofogdens arbetsuppgift när det är visning är att hålla fastigheten tillgänglig för spekulanter som är anmälda till visningen. Jag har sett till att de som kom fick gå runt i fastigheten och skaffa sig en egen uppfattning. Jag har ingen säljande roll i detta, utan var där som myndighetsperson.

Många olika turer

Turerna kring Hotell Dacke i Virserum har varit många. 

Redan på hösten 2019 skulle hotellet säljas, då var dock buden till Kronofogden låga så det blev ingen affär. 

Sommarens exekutiva auktion sköts på framtiden på grund av juridiska spörsmål gällande fem hyresgäster som hade nyttjanderätt i fastigheten. Upptäckten gjordes sent av Kronofogdens jurist. Den gången var det 30 personer anmälda till visningen.

På nytt snabba tvära kast

När det sedan var dags för auktion igen i november blev det på nytt snabba, tvära kast. Då fattade istället tingsrätten beslut om inhibition och gav ägaren Jorma Isomettä möjlighet att betala sina skulder till Kronofogden. Så har det inte blivit.

Antalet på visningen har minskat successivt. Ser du en risk i att intresset svalnar, när auktionen ställts in upprepade gånger?

– Jag lägger ingen värdering i att det kom tre nu, 16 förra gången. Man kan också tänka att om man var på visningen för tre månades sedan och man är långväga ifrån, då kanske man inte tycker sig behöva se fastigheten igen.

Vad tror du om förutsättningarna att det blir en auktion den här gången?

– Som det ser ut i dag blir auktionen av den 2 februari. Vill ägaren förhindra en auktion ska han ha betalat skulden innan auktionen börjar. Vi har informerat om vilka regler som gäller, för att auktionen ska bli inställd. Vi kan inte göra mycket annat, utan försäljningsärendet har sin gång, säger Anders Swärd.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt