Annons:

Lokalt företag växer i ytterligare en lokal: ”Ser ljust på framtiden”

Sport- och fritidsgrossisten i Virserum expanderar och köper grannfastigheten för att säkerställa en framtida expansion. Foto: Privat

Lokalt företag växer i ytterligare en lokal: ”Ser ljust på framtiden”

Sport- och fritidsgrossisten i Virserum har varit trångbodda i sina nuvarande lokaler i flera år. Nu blir företaget 2 000 kvadratmeter större i och med köpet av en grannfastighet.
– Det kom mycket lägligt, säger Anders Johansson, som äger företaget tillsammans med Frank Axelsson.

Annons:

För 15 år sedan drog Anders Johansson och Frank Axelsson igång företaget Sport- och fritidsgrossisten i Virserum på 400 kvadratmeter i Modig Machine Tools tidigare lokaler. 

Företaget har haft en mycket positiv utveckling under alla 15 år och efter bara några år kände de att de hade växt ur kostymen och letade efter en ny lokal.

De flyttade in i en ledig lokal på 3 000 kvadratmeter på Kyrkogatan som fortfarande är företagets tillhåll.  

"Nådde en sån punkt"

Under förra året kände de samma sak – de var trångbodda och behövde mer yta. De stod mellan att flytta eller bygga ut och det slutade med att de tog över grannfastigheten vid årsskiftet.

– Vi har ju på alla sätt och vis försökt få det så optimalt så möjligt på vårt lager men det fanns begränsningar och till slut nådde vi en sån punkt. Vi behövde ytterligare en lokal. Det här blev perfekt, säger Anders Johansson.

"Ser ljust ut"

De har köpt Högsby Plast AB:s gamla lokaler som ligger på 2 000 kvadratmeter.

– Företaget har vuxit under alla 15 år och vi har köpt den fastigheten för att säkerställa en framtida expansion. Det ser ljust ut inför framtiden. Vi började bli trångbodda så det var dags att se sig om efter något och då kom det här lägligt, säger Anders Johansson.

Nu förfogar de över 5 000 kvadratmeter i och med de två fastigheterna och den nya lokalen ligger bara 100 meter från företagets huvudbyggnad.

– Det känns spännande, vi behövde de här lokalerna.

Tecknat avtal med 37 kommuner

De är en rikstäckande grossist i gymnastik- och sportbranschen som handlar upp produkter direkt från tillverkare över hela världen, lagerhåller det i Virserum och säljer vidare till framför allt skolor som är deras största kund.

De har tecknat avtal med 37 kommuner runt om i Sverige.

– Som det ser ut just nu så ser det positivt ut på den fronten. Vi hoppas självklart att vi kan teckna avtal med fler kommuner.

I dagsläget består företaget av fem heltidsanställda. Anders Johansson, som äger företaget tillsammans med Frank Axelsson, är ansvarig för försäljningsbiten och Axelsson sköter inköpen.

Inga nya medarbetare

Gruppdynamiken på jobbet och god och Johansson ser med stor tillförsikt fram emot företagets fortsatta arbete.

– Vi är ett sammansvetsat gäng som jobbar framåt. Vår framtid ser ljus ut och vi har många projekt på gång och företaget växer. Frank och jag har hela tiden haft en klar vision om att vi ska utveckla företaget men utan att vi ska tumma på vad som blir kvar på sista raden. Allt har gått bra.

Kommer det leda till nya arbetstillfällen i Virserum?

– Just för tillfället finns inga tankar på det men med tanke på nya lagret och om allt går i lås så kan det bli fler anställda i framtiden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt