Annons:

Butik i Virserum slår igen – har inte hittat någon övertagare

Virserumsborna förlorar blomsterbutiken Floraverkstan som upphör inom kort. Foto: Ossian Mathiasson

Butik i Virserum slår igen – har inte hittat någon övertagare

Det klassiska Virserumsföretaget Floraverkstan läggs ner. Företaget har varit ute till försäljning en tid – men någon ny köpare har inte hittats.

Annons:

I februari meddelade Floraverkstans ägare Mattias Axelsson att Virserums enda blomsterbutik inte längre kommer finnas i hans regi. 

Butiken har varit till salu ett bra tag och det har funnits spekulanter som hade på funderingar på att ta över verksamheten i Virserum. Affären sprack och man står nu utan övertagare. 

Därför läggs butiken ner

Det blir ingen fortsättning i Virserum utan nästa vecka är den sista som det säljs blommor i butiken och i slutet av månaden ska butiken var urplockad. I butiken har tre personer jobbat. 

– Vi har ingen köpare eller övertagare aktuell i dagsläget. Vi har en utförsäljning som pågår under denna och nästa vecka. Sen ska vi tömma butiken om vi inte hittar någon som vill ta över, säger ägaren Mattias Axelsson. 

Varför upphör butiken i Virserum?

– Den huvudsakliga anledningen är att man som ägare behöver vara i butiken för att få ihop och driva det. Vi driver en grossiströrelse och har sju blomsterbutiker i Kalmar och Kronobergs län men vi känner inte att det går att driva blomsterbutiken i Virserum på distans längre och har inte möjlighet att vara där, säger Mattias Axelsson. 

"Ett nederlag för mig"

Han tycker att det är tråkigt och beklaglig för Virserumsborna som mister en butik och det är även en förlust för hans vidkommande. 

– Det är ett nederlag för mig som företagare, det är bara att erkänna. Vi har inte klarat av alla våra åtaganden och det är tråkigt för oss som företagare och de som bor i Virserum.

Axelsson tror ändå att någon kommer driva blomsterbutiken i framtiden.

– Jag hyser väl förhoppningar om att någon kan tänka sig att ge sig på det. Det finns ett underlag med ett gott samarbete med begravningsbyrån i Virserum. Det finns alla möjligheter att driva butiken vidare men inte för oss på distans, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt