Annons:

Starta eget-kursen avklarad – han ska öppna butik i Vimmerby

Emma Modig, Henric Revelj och Dadkhoda Lindström har genomfört starta eget-kursen på Campus Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Starta eget-kursen avklarad – han ska öppna butik i Vimmerby

Elva personer anmälde sig till vårterminens starta eget-kurs på Campus Hultsfred. Fyra gick hela vägen och har fått värdefull kunskap om man startar, utvecklar och driver ett företag.

Annons:

I början av februari drog starta eget-kursen, som är ett samarbete mellan Campus i Småland och näringslivsenheterna i Hultsfred, Vimmerby och Västervik, igång. 

Elva deltagare hade drömmen om att bli egen företagare och var med från start. En hel del har klivit av under resans gång och vid det sista kurstillfället i tisdags var det fyra kursdeltagare kvar som har genomfört hela kursen. 

Öppnar butik i Vimmerby

Dadkhoda Lindström sa från första början att han ville starta eget företag, lära sig hur man gör och vilken väg man ska välja. 

Han är i full gång med att starta eget företag inom livsmedelsbranschen och i tisdags, samma dag som kurstillfället hölls, blev hans företag godkänt för F-skatt och registrerat för moms från Skatteverket. 

– Det är det som har varit mitt problem eftersom det handlar om livsmedel. Det var lite krävande, säger Dhakoda Lindström.

Han har tagit över butikslokalen på Järnvägsallén 4 i Vimmerby, strax höger om restaurang Monte Carlo. 

– Jag startade företaget under kursen och tog över lokalen vid påsk. Tanken är att jag ska ha försäljning av både livsmedelsprodukter och kläder. Skillnaden mellan mig och de andra är att jag fokuserar på persisk mat och persiska kläder eftersom jag kommer från Afghanistan. Efterfrågan på det finns i trakten, säger han. 

När beräknar du att vara igång?

– Det är inte klart än, vi har inte satt något datum då det finns grejer som inte är färdigt än, säger han. 

"Har väckat många tankar"

Emma Modig köpte föräldrarnas gård i Öskögle utanför Virserum för två år sedan och under kursens gång köpte hon även djuren. Tanken är att hon ska satsa allt mer på yrket som lantbrukare. 

– Redan innan jag började denna kurs var det bestämt att jag skulle ta över och jag kände att det var viktigt med en sådan kurs. Tanken är att jag ska gå ner i tid på mitt ordinarie jobb, säger Emma Modig. 

Vad säger du om kursen?

– Den har väckt många tankar, sen hade jag kanske förväntat mig mer fördjupning men man vet vad man ska ta reda på om man är osäker. Man hinner inte hur mycket som helst på den här tiden, säger hon. 

"Haft en positiv resa"

Henric Revelj är utbildad produktdesigner och har som mål att jobba inom den branschen trots att han pekar på några hinder. 

– Jag tycker att man har haft en positiv resa. På ett sätt har jag börjat tro att det aldrig kommer gå, mitt största bekymmer är att jag inte har någon affärsidé och vet inte vad jag ska tjäna pengar på. Jag vill bli egen företagare inom produktdesign men jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit då konkurrensen är tuff, säger Henric Revelj.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt