Annons:

Mäklarbyrå etablerar sig i regionen –

Per Iwers och Jerker Ekelund ser fram emot att etablera Iwers Mäklarbyrå ännu mer i regionen. Foto: Jakob Karlsson

Mäklarbyrå etablerar sig i regionen – "Känns väldigt spännande"

Iwers Mäklarbyrå har hållit i flera fastighetsaffärer i regionen under den senaste tiden. Nu vill man etablera sig ännu mer i området.
– Det känns väldigt spännande, säger Jerker Ekelund som nu ska utbilda sig till fastighetsmäklare.

Annons:

Redan för ett tiotal år sedan stötte mångsysslaren Jerker Ekelund ihop med ägaren till Iwers Mäklarbyrå, Per Iwers.

– Per hjälpte oss att sälja herrgården i Silverdalen. Då frågade han mig om inte jag kände till någon stor skogsgård som skulle säljas. Det gjorde jag och det blev en affär för över 30 miljoner. Då sa Per att jag är ett mäklarämne och sedan gick det många år. När Storebro Herrgård aldrig såldes tyckte jag att vi skulle göra en insats och sedan dess jobbar vi ihop, berättar Jerker Ekelund.

”Finns intressenter”

Mäklarbyrån drivs i tredje generation av Per Iwers.

– Min farfar startade byrån i början av 1900-talet. Vi är från en kavallerisläkt och det slutade man med när man var 40-50 år och han blev sedan ämbetsman och kom in på fastigheter. Sedan tog min pappa hand om byrån och jag tog över när jag var 27 år, säger han. 

För närvarande säljer Iwers flera stora objekt i Vimmerby, bland annat borgmästarens hus på Storgatan och Bälterska gården.

– Det finns intressenter. Vi pratar med en ganska stor aktör som är på väg in i Vimmerby, det handlar om både bostadsexploatering och förvärv. När man jobbar med objekt som är lite dyrare är det färre potentiella köpare, men vi brukar sälja det vi tar in. När det gäller Storagatan 36, Bälterska gården, är vi inne i ett slutskede, säger Jerker Ekelund. 

”Givetvis ska vi satsa”

Planen är att få fler objekt i regionen.

– Men vi ska inte sälja ”vanliga” villor i Vimmerby, utan det är gårdar och herrgårdar och extraordinära objekt. Det är det som Iwers är kända för i hela Sverige.

Jerker Ekelund kommer vara ortsombud i Vimmerby – men ska också påbörja en mäklarutbildning.

– Jag blir registrerad fastighetsmäklare om tre år om det går som det är tänkt. Det känns väldigt spännande.

Per Iwers tror på regionen.

– Jag tycker att det är underbart vackert, men också undervärderat. Det är en trevlig trakt så vi ska givetvis satsa här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt