Annons:

POPULÄRT SOMMARCAFÉ I VIMMERBY STÄNGS

Ekocaféet vid Ingebo Hagar har bland annat gjort sig känt för sina pizzor. Foto: Pixabay/Genrebild

POPULÄRT SOMMARCAFÉ I VIMMERBY STÄNGS

Det populära ekocaféet vid Ingebo Hagar stängs efter den här säsongen. Familjen Pommerenke, som drivit caféet i åtta år, kommer att återvända till Tyskland.

Annons:

Projektet Ingebo Hagar, som vuxit ofantligt mycket, har drivits av familjen Lindelöf och familjen Pommerenke. Nu har den sistnämnda bestämt sig för att lämna Ingebo Hagar och efter den här säsongen stängs ekocaféet.

Det meddelade de i ett inlägg på Facebook i går:

”För varje år har vi utvecklats och har mästrat nya uppmaningar. Vi har blivit större och dem senaste åren har Ingebo Hagar och Ekocaféet utvecklats till en av Vimmerbys attraktivaste utflyktsmål. Och det är vi stolta för. Men nu söker vi nya uppmaningar och därför är vi ledsna att meddela, att det kommer bli sista säsongen för Ekocaféet med oss familjen Pommerenke. I slutet av året kommer vi börja med vår nya resa som leder oss tillbaka till Tyskland. Lite ledsen med likaså förväntansfull lämnar vi Ingebo Hagar och kastar oss mot nya äventyr.”

Kommer att drivas vidare

Till Vimmerby Tidning säger Kristina Lindelöf så här om beskedet:

– Från början var det sagt att vi i första hand skulle driva verksamheten i tio år. Nu är vi inne på det åttonde och med tanke på att verksamheten växt i en takt som vi inte kunnat föreställa oss så hade det varit dags för en förändring. Familjen Pommerenke meddelade sitt beslut till mig redan i slutet av förra säsongen och jag vill betona att det inte finns någon schism mellan oss. Det tar på krafterna att jobba så intensivt som man får göra under högsäsong då det i perioder blir en smärre invasion av gäster. Köket i Ekocaféet är inte anpassat för att göra så mycket mat som behövs egentligen, men familjen Pommerenke är så skickliga och arbetsamma att de löser det ändå, säger Kristina Lindelöf.

De andra delarna av Ingebo Hagar kommer att drivas vidare:  som ska

– Tanken är att fortsätta med gårdsbutiken, boendet, djuren och vandringsledarna. Det är något jag brinner för. Till den här säsongen har vi bland annat skaffat minigetter, minigrisar och två åsnor för att anpassa besättningen till barnfamiljer ännu mer.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt