Annons:

Generationsskifte på företag i Hultsfred – efter 43 år

Det har skett ett ägarbyte på Allelektronik i Hultsfred. Nicklas Eriksson, Tim Eriksson, Mats Landström och Fredrik Nilsson har tagit över verksamheten från Elisabeth och Mats Landström. Foto: Ossian Mathiasson

Generationsskifte på företag i Hultsfred – efter 43 år

Efter 43 år vid rodret på Allelektronik i Hultsfred väljer grundaren Kjell Landström att lämna över till nästa generation.
Den högteknologiska industrin med 34 anställda har nya ägare i form av Mats Landström, Fredrik Nilsson, Tim Eriksson och Nicklas Eriksson.
– Det känns bra, spännande och positivt, säger Nicklas Eriksson.

Annons:

När Kjell Landström grundade företaget 1975 med en annan person var en liten källarlokal i Stålhagen hans arbetsplats. Nu, 43 år senare, tackar han och frun Elisabeth Landström för sig.  

De känner sig nöjda med vad de har åstadkommit och för att företaget ska ta nästa kliv i den redan högteknologiska världen har de lämnat över Allelektronik till en ny generation. 

"Roligt att företaget finns kvar i Hultsfred"

Sonen Mats Landström har tillsammans med Fredrik Nilsson, Tim Eriksson och Nicklas Eriksson tagit över företaget och ska driva det vidare i Kjells och Elisabeths anda. 

– Det är roligt att företaget finns kvar i Hultsfred. Skulle jag fått för mig att sälja det till någon annan så vet man inte vad som händer. Jag har jobbat så länge med grabbarna, det har varit en klar målsättning från min sida att det skulle bli så här. Det är kul att de ställer upp och tror på det, säger Kjell Landström. 

Kjell Landström berättar att han har jobbat för att få till ett skifte under flera års tid och lämnat över ansvaret successivt.

– Många år satt jag helt själv på all information och jag fick krav från Regin som ville att fler skulle få veta. Företaget växte mycket och det är inte så lyckat om bara en person sitter på informationen, säger Kjell Landström. 

"Inget förhastat beslut"

Mats, Fredrik, Tim och Nicklas har jobbat mellan 16 och 25 år på företaget och vet vad som krävs. 

– Vi har en ledningsgrupp som de har suttit med i under 15 års tid så det är inget förhastat beslut, säger Kjell Landström. 

Sedan starten 1975 har Hultsfredsföretaget haft ett nära samarbete tillsammans med Göteborgsföretaget Regin, som har i uppgift att leverera avancerade styrsystem till fastigheter. 

– Det är bara vi som producerar deras grejer så det är ett brett samarbete. Det är en stor kund som vi har vuxit ihop med. De var inte heller så stora från första början. Vi gör mellan 700 och 800 olika produkter till dem, säger Landström. 

"Vill växa ihop allt mer"

Företaget har flyttat två gånger och på den nuvarande platsen, som de flyttade till med elva anställda 1995, har de byggt ut i åtta olika etapper och förfogar över en runt 2 500 kvadratmeter stor produktions- och lageryta. 

– Det har hänt så mycket med tekniken och vi har skaffat oss mer avancerade maskiner och fått allt fler anställda. Vi var två anställda från början och nu är vi 34. Vi har den senaste tekniken och ligger i framkant, det är ett måste för att vi ska finnas kvar i Hultsfred, säger Landström.

Nicklas Eriksson ser fram emot den nya uppgiften som en av de nya delägarna. 

– Vi vill växa ihop allt mer med Regin och köra på som tidigare. I och med att det är ett så tätt samarbete så har vi inga andra planer. Vi tror på framtiden och har en hel del nytt på gång, säger Nicklas Eriksson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt