Annons:

LANSEN FÅR NEJ AV IVO – ”DET VAR EN CHANSNING”

Lansen Omsorg, med ägaren Marcus Hamlin till höger, har fått nej till sitt planerade boende i Målilla. Foto: Lansen Omsorg

LANSEN FÅR NEJ AV IVO – ”DET VAR EN CHANSNING”

I över ett halvår har Lansen Omsorg planerat att öppna ett LSS-boende i Målilla. Nu står det klart att Inspektionen för vård och omsorg säger nej. Skälet är avståndet som finns mellan de två fastigheterna.
– Det var en chansning från början, säger Marcus Hamlin, vd på Lansen Omsorg.

Annons:

Vimmerbyföretaget Lansen Omsorg har växt mycket snabbt sedan starten i Vimmerby 2014. I dag har man två boenden i Vimmerby kommun – och ytterligare två projekt på gång i kommunen.

Samtidigt har man planerat att öppna ett LSS-boende i Målilla. För en tid sedan köpte Lansen Omsorg fastigheten från Solvikens behandlingshem. Satsningen skulle generera cirka tio jobb till Målilla.

Nu sätter IVO stopp för satsningen. För den planerade verksamheten får Lansen grönt ljus, men avslaget motiveras av att de sex lägenheterna är uppdelade på två olika byggnader. Avståndet mellan husen är 6,5 meter.

– De gillar inte utformningen av lokalen som är gjord. Vi håller på och funderar på hur vi ska göra, om vi ska starta eller inte. Vi har tagit oss en funderare och Målilla har inte varit högprioriterat för oss, utan vi tar de två projekten i Vimmerby först.

Är du förvånad över beslutet?

– Nej. Det var en chansning från början och jag vill poängtera det som står i beslutet, att bolaget har kvalité och kompetens för att bedriva verksamheten. 

 "Värd ungefär lika mycket"

En lösning på problemet är att bygga ihop husen.

– Stötestenen är att det är två byggnader, men beslutet från IVO bottnar även i att tre av lägenheterna har ingång på en annan sida av gemensamhetssidorna. Vi löser inte problemet med att bara bygga ihop byggnaderna.

Vad tänker du om framtiden i Målilla?

– Vi får fundera på om man överhuvudtaget kan rita om eller om man ska sälja.

Påverkar det här bolaget ekonomiskt?

– Nej, det gör det inte. Jag tror fastigheten är värd ungefär lika mycket som jag gav för dem.

Boendet på Storgatan i Vimmerby går som planerat.

– Där blir det sex lägenheter och vi kommer öppna under första kvartalet nästa år.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt