Annons:

Malin Holmbom: ”En hamnstad utan fiskrestaurang kändes konstigt”

Malin och Magnus Holmbom

Malin Holmbom: ”En hamnstad utan fiskrestaurang kändes konstigt”

Idag öppnar den nya fiskrestaurangen ”Våran Krog & Fiskdeli”. Här finns främst olika fisk- och skaldjursrätter, men även traditionella menyer av både kött och vegetariskt. Maten kan ätas i restaurangen lika väl som att få med sig den i en påse. I lokalen finns också en fiskdisk, för de som önskar köpa med sig fisken och laga den hemma.

Annons:

Det är Malin och Magnus Holmbom som byggt om den före detta krogen Briggen, till en restaurang och delikatessbutik.

- När vi kom till Västervik igen upptäckte vi att det inte fanns någon fiskrestaurang här. En hamnstad utan fiskrestaurang kändes konstigt, så vi beslutade oss för att starta en, säger Malin.

Tidigare har de drivit en restaurang i Sandhamn i Stockholms skärgård i fem år. Nu tar de med sig delar av det konceptet till Västervik och den nystartade ”Våran Krog & Fiskdeli”.

- Vi bygger om för vi vill få bort krogkänslan. Vi vill ha en mer mjukstämning i restaurangdelen som dessutom kommer att bli något mindre än den var tidigare.

Fisk och skaldjur i ett kretslopp

Det börjar bli mer och mer trendigt att äta nyttigt i form av fisk och vegetariskt.

- Det trenden vill vi förstärka genom att servera och sälja mycket fisk och skaldjur samt vegetariskt. Kunden kan själv välja om de vill äta här eller få med sig en påse take away.

På helgerna kan kunderna också köpa med sig en ”helgpåse” med blandade fisk- och skaldjur från delikatessdisken.

- Vill man går det att förbeställa det vi lägger i påsen.

Fisken och skaldjuren som inte sålts i butiken, lagas till i restaurangen eller kan köpas färdiglagad vid delikatessdisken.

- Vi vill minska matsvinnet, därför är det viktigt att all mat används.

Restaurangen har också en lunchmeny och då är fokus mer på rustik husmanskost.

- Helhetskonceptet är viktigt för oss. Här ska alla vara välkomna. Det ska finnas en rätt för alla smaker, säger Malin Holmbom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt