Annons:

Hultsfred hamnar i mitten i ny tillväxtmätning

Torsås kommun får årets pris för bästa tillväxt. Hultsfred däremot hamnar i mitten, enligt kreditupplysningsföretaget Syna.
Priset är för 2018.

Annons:

Varje år sedan 2007 har kreditupplysningsföretaget Syna delat ut pris för bästa tillväxt i hela Sverige. Priset går till den kommun i varje län som har störst andel företag med vinst, ökad omsättning och nyanställningar.

I år blev det Torsås kommun som fick den utmärkelsen i Kalmar län. I Torsås, vars kommun har drygt 7 000 invånare, finns det runt 1 000 företag. Nästan hälften av dem med en omsättning som innebär att ägaren kan försörja sig på verksamheten.

– Det här är en utmärkelse som jag med glädje delar med alla våra duktiga företagare i kommunen. Entreprenörskapet i kommunen är av tradition starkt och näringslivet präglas av småländsk nyfikenhet, klurighet, strävsamhet, flexibilitet och uthållighet, säger Anna-Kristina van Craen, näringslivsutvecklare i Torsås, i ett pressmedelande.

I kommunen dominerar metall- och verkstadsindustrin samt de gröna näringarna. Japanska företaget Yaskawa, som tillverkar industrirobotar, är störst. 

Hultsfred hamnar varken i toppen eller botten, enligt Syna. Kommunen hamnar på sjätte plats av länets elva kommuner i rankingen. Grannkommunerna Vimmerby, Oskarshamn och Västervik blir elva, tia och sjua.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt