Annons:

FÖRETAG I HULTSFRED KÖPS UPP – SKA SATSA

Ett företag i Hultsfred har blivit uppköpt. Det handlar om Hultsfred Svets och Mekaniska. Köpare är Prozink som i dag har verksamhet i Aneby och Vadstena. Det berättar Vimmerby Tidning i kväll.

Annons:

Ägare till Prozink är Patrik och Kinna Göransson. Prozink har varit intresserat av Hultsfred Svets och Mekaniska under en längre tid. 

– Redan 2015 när dåvarande Hultsfred Svets och Montage gick i konkurs var vi med och tittade på om vi skulle köpa, men i det skedet passade det inte riktigt. Bolaget startade sedan om som Hultsfred Svets och Mekaniska och i höstas uppenbarade sig ett nytt tillfälle. De hade för avsikt att lägga ner sin verksamhet, men nu har vi förvärvat inkromet, men kommer att hyra fastigheten, säger Patrik Göransson till Vimmerby Tidning. 

Satsningen kommer att leda till nyanställningar.

– Vår idé är att kombinera vår nuvarande verksamhet inom varmförzinkningsbranschen med svetsning, mekanisk bearbetning och montage. Detta innebär att vi blir en fullservice leverantör på den marknaden vi riktar oss mot. Vi kommer nu att påbörja arbetet med att bygga upp verksamheten i Hultsfred och kommer därför att anställa ett antal personer i Hultsfred den närmaste tiden. 

Verksamheten kommer vara igång under våren. 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt