Annons:

  • STORT LOKALT FÖRETAG PERMITTERAR –

    Anders Törngren är produktionschef på Frödinge mejeri, som nu tvingas permittera. Foto: Arkivbild

  • STORT LOKALT FÖRETAG PERMITTERAR –

STORT LOKALT FÖRETAG PERMITTERAR – "FÖRSTÅS JÄTTETRÅKIGT"

Ännu ett stort lokalt företag tvingas agera under coronakrisen. Nu inför Frödinge Mejeri korttidsarbete för ett 70-tal anställda.
– Det är förstås jättetråkigt, men alla har ett stort frödingehjärta, säger produktionschefen Anders Törngren.

Annons:

Nu tvingas Frödinge Mejeri, som sedan förra sommaren ägs av danska Odense Marcipan A/S, att införa korttidspermitteringar för ett 70-tal anställda, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

– Det är ett 70-tal kollektivanställda och en del på tjänstemannasidan som berörs. Vi har försökt göra det så bra det går, men det är naturligtvis jättetråkigt, säger produktionschefen Anders Törngren. 

Permitteringen, eller korttidsarbete som det heter, inleds från och med kommande vecka och gäller mars månad ut. En del anställda kommer att jobba fyra dagar i veckan och andra tre dagar i veckan under perioden.

– Vi har lagt det i ett schema, så det är lite olika hur man berörs. Vi har försökt att göra det så bra som möjligt och vissa linjer är det en dag i veckan och andra linjer två dagar i veckan.

Helt coronarelaterat

Orsaken är helt och hållet coronarelaterad, menar Anders Törngren.

– Under den första vågen märkte vi ingenting. Men nu vi ser en nedgång inom food service, som är påtaglig. Det är flyg, hotell, restauranger och caféer. Den branschen har det tufft nu och vi har blivit stora där. Då slår det ännu hårdare i dessa tider. Allt det här handlar om coronaläget. 

Hur är stämningen bland de anställda?

– Det är jättetråkigt och många tycker förstås det. Men man förstår också varför vi behöver göra det här. Det finns en väldigt hög förståelse och alla har ett frödingehjärta. Sen är det aldrig roligt att behöva göra det här.

Positiv framåt

På längre sikt är dock Anders Törngren väldigt positivt.

– Vi har inte tappat några kunder, utan det här beror på att de vi har köper mindren. När det gäller dagligvaruhandeln ser vi ingen minskning alls. Jag är väldigt positiv kring framtiden och vi ser att vi har bra tillväxtmöjligheter med nya kunder och nya produkter framåt. 

Från april hoppas man kunna gå fullt igen.

– Det är förhoppningen och vi jobbar med nya kunder, som vi tror stenhårt på. Jag tror att vi får se en tillväxt när vi är tillbaka från det här också.

Frödinge Mejeri har knappt 80 anställda på anläggningen utanför Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt