Annons:

De är intresserade av att köpa fler fastigheter i kommunen: ”Långsiktigt ägande”

Foxhill fastighetsförvaltning är intresserade av att förvärva fler industrifastigheter i Virserum med omnejd. Foto: Ossian Mathiasson

De är intresserade av att köpa fler fastigheter i kommunen: ”Långsiktigt ägande”

Foxhill fastighetsförvaltning AB har förvärvat en kommunal industrifastighet på Ekeflovägen i Virserum för 4,2 miljoner kronor. Nu är fastighetsbolaget intresserade av fler köp. 
– Absolut. Vi tänker fortsätta köpa fastigheter där nere, säger Thomas Andersson på Foxhill fastighetsförvaltning AB.

Annons:

Modigs gamla fabrik på Ekeflovägen i Virserum förvärvades av Hultsfreds kommun för sju-åtta år sedan när företaget ville utveckla och satsa vidare i Virserum. 

Nu skrivs ett nytt kapitel. Det relativt nystartade fastighetsbolaget Foxhill fastighetsförvaltning AB från Södermanlands län är sedan den 1 juli ny ägare till industrifastigheten där merparten av lokalerna är uthyrda. 

– Vi har en 650 kvadratmeter stor lokal med stor port som står vakant. Det finns en intressent som ska höra av sig efter semestern, säger Thomas Andersson, som driver fastighetsbolaget tillsammans med sin son Joel Andersson.

"Lager kommer vara efterfrågat"

Det finns dessutom en stor matsal med stort kök som bolaget har planer för. 

– Tillfälligtvis huserar Lions i denna del med sina träffar. Vi har en idé om att försöka få in någon cateringfirma som kan bedriva sin verksamhet i köket, säger Thomas Andersson.

Vad har ni för tankar med detta förvärv i Virserum?

– Vi tänker fräscha upp fastigheten och lokalerna så hyresgästerna trivs och stannar kvar. Det är ett långsiktigt ägande. Vi tänker också fortsätta köpa fastigheter där nere. Man har läst att det är ett avfolkningsområde men vi tycker att det ligger bra till ändå. Lager kommer vara efterfrågat i framtiden. Företagen har historiskt sett försökt minska sina lagerytor men när pandemin dök upp så fick alla företag problem. Önskvärt vore att få in något producerande företag i lokalen, säger han. 

Hur kommer det sig att ni vill satsa vidare i Hultsfreds kommun?

– Bara för att det är billigt. Försök att hitta en sådan här lokal uppe i Sörmland eller Stockholm, det finns inte på kartan att komma in på marknaden. 

4,2 miljoner har ändå respekt med sig?

– Ja, förvisso. Men skulle denna lokal gå uppe i Stockholms län så skulle den kosta 42 miljoner kronor. 

Bra kontakt med kommunen

Thomas Andersson berättar att de känner till Vimmerby- och Hultsfredsområdet ganska väl. 

– Min son har varit på semester i Vimmerbyområdet i flera år så det är inget främmande område. Vi fick väldigt bra kontakt med kommunen och de har varit tillmötesgående. Inga överraskningar och köpet gick bra till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt