Annons:

Ingen vinst för Isack, Henrik och Albin i P4 Nästas länsfinal

Henrik Svensson, Isack Hubbard och Albin Karlsson tävlade med låten "Nyans" i musiktävlingen "P4 Nästa". Lowa Lundberg från Oskarshamn vann länsfinalen. Foto: Pressbild

Ingen vinst för Isack, Henrik och Albin i P4 Nästas länsfinal

Finalen av P4 Nästa Kalmar län avgjordes på måndagseftermiddagen. Lowa Lundberg från Oskarshamn vann finalen. Det blev därmed ingen vinst för Isack Hubbard, Henrik Svensson och Albin Karlsson som står bakom bandet Humla. 

Annons:

P4 Nästa är en riksomfattande musiktävling som varje år arrangeras av Sveriges Radio. Det kom in drygt 30 bidrag till musiktävlingen för Kalmar län och juryn tog tillsammans ut fem finalister till den lokala finalen som sändes direkt från Ungdomshuset Unik i Kalmar på måndagen. 

Södra Vi-killarna Isack Hubbard, Henrik Svensson och Albin Karlsson var en av de fem finalisterna. De ligger bakom bandet ”Humla” och tävlade med låten ”Nyans”. 

De fem finallåtarna har rullat regelbundet i tre veckor och röstningen har pågått lika länge. Lyssnarna och juryn har haft lika stor makt i vem som ska vinna P4 Nästa Kalmar. 

4 532 personer har röstat och juryordförande Anna Olofsson avslöjade vinnaren direktsändning strax efter klockan 17.  

Lowa Lundberg från Oskarshamn fick flest röster och är vinnare av P4 Nästa-finalen i Kalmar län. 

”Det känns jättebra, tack så mycket och tack för alla röster. Det är en bekräftelse på att man gör något som är bra”, säger Lowa Lundberg efter vinsten i den lokala finalen. 

Nu har Lowa Lundberg chansen att bli ett av åtta bidrag som får tävla i riksfinalen i Västerås i början av september.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt