Annons:

C-politiker vill se omhändertagande av hemlösa katter

Antje Rohde (C) tar i en nyväckt motion upp vikten av att omhänderta Hultsfreds kommuns hemlösa katter. Foto: Ossian Mathiasson

C-politiker vill se omhändertagande av hemlösa katter

Centerpolitikern Antje Rohde radar upp flera förslag för hur Hultsfreds kommun ska ta hand om hemlösa katter. 

Annons:

Antje Rohde, fullmäktigeledamot för Centerpartiet i Hultsfreds kommun, tar i den nyväckta motionen upp att det saknas både katthem och förening som tar hand om kommunens hemlösa katter i kommunen. 

”Katter som hittas och lämnas till polisen hamnar om de har tur till katthemmet Oskarshamn, en ideell förening som får visst bidragsstöd från Oskarshamns kommun”, skriver Antje Rohde. 

Katthemmet tar emot katter i den mån de har plats från kranskommunerna, men katter i hemkommunen prioriteras. 

Rohde har många förslag

Från och med årsskiftet har Jordbruksverket infört en ny lag för att höja kattens status. Alla katter ska enligt lag registreras och id-märkas via chip eller tatuering hos veterinären. 

”Här finns stor risk att antal hemlösa katter ökar, det finns personer som inte har koll på hur många katter man har på gården, eller inte har råd med de åtgärder den nya föreskriften kräver”. 

Antje Rohde föreslår att kommunen tittar på hur kommunen kan ta tag i problemen och arbeta fram en långsiktig åtgärd som är gynnsam för katter och att katthemmet får ekonomisk ersättning från kommunen för de katter de tar emot. Hon vill att kommuninvånare, som hittar hemlösa katter, ska veta var de kan vända sig. Kommunen uppmanas att ta kontakt med regionen om en jämställd fördelning av kostnaderna bland kommunerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt