Annons:

Kommunen byter tidning för att annonsera om kommunfullmäktige

Anders Andersson (KD) meddelar nu att kommunen börjar annonsera i Dagens Hultsfred. Foto: Arkivbild

Kommunen byter tidning för att annonsera om kommunfullmäktige

Hultsfreds kommun har tidigare inte annonserat inför fullmäktige i Dagens Hultsfred. Nu har fullmäktiges presidium beslutat sig för att sluta annonsera i Oskarshamns-Tidningen och i stället annonsera i Dagens Hultsfred.

Annons:

Kommunfullmäktige har under lång tid haft som princip att annonsera sammanträden med kommunens högsta beslutande församling i några av de tidningar som bevakar och rapporterar om den kommunala vardagen i Hultsfreds kommun. 

Men nu har Oskarshamns-Tidningen valt att upphöra med sin lokalredaktion i kommunen och nästintill helt avslutat sin bevakning av lokala beslut. 

– Vi beklagar att OT valt att upphöra med lokalredaktion i vår kommun och bevakning av lokala samhällsfrågor samt kommunala beslut, säger Anders Andersson (KD) ordförande i kommunfullmäktige. Personligen minns jag när VT, OT, Nyheterna, SmT och VP hade lokalredaktioner med heltidsbemanning både i Hultsfred och Virserum. Men nu är det en annan tid och det tvingas vi acceptera, även om vi ibland önskar oss tillbaka, säger fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) i ett pressmeddelande. 

Byter tidning

Frågan om annonsering i lokala medier togs upp för prövning vid det senaste sammanträdet med fullmäktiges presidium. Presidiet var då överens om att det är rimligt att annonsering av fullmäktiges sammanträden sker i medier som följer och rapporterar från fullmäktiges sammanträden och i övrigt runt lokalpolitiska frågor, skriver man i ett pressmeddelande.

Presidiet kom då fram till en slutsats efter diskussionen och från och med maj månad upphör man med annonsering av fullmäktiges möten i Oskarshamns-Tidningen och istället inleda annonsering av kommunfullmäktiges möten i Dagens Hultsfred. 

– Detta känns som ett naturligt beslut utifrån dagens situation där det är Vimmerby Tidning och Dagens Hultsfred som numera kontinuerligt följer och bevakar samhällsfrågor i vår kommun. Då är det rimligt att det är i dessa medier som vi annonserar om fullmäktiges sammanträden, säger Anders Andersson (KD), ordförande i kommunfullmäktige. 

Kommunen har sedan tidigare annonserat i Vimmerby Tidning och det fortsätter man med. Jakob Karlsson är ansvarig utgivare för Dagens Hultsfred. 

– Vi har gett ut en helt egen tidning för Hultsfredsborna i sju år nu där vi dagligen publicerar 15-20 artiklar gratis för alla. Intresset för vår hyperlokala journalistik är stort med cirka 30 000 unika användare varje vecka. Att kommunen nu tar det här steget känns väldigt naturligt och glädjer oss såklart, säger han. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt