Annons:

JUST NU: Aftonbladet stoppar SD-annonser i valet

Jimmie Åkessons sverigedemokrater får annonsera på andra nyhetsplatser än Aftonbladet. Foto: Riksdagen

JUST NU: Aftonbladet stoppar SD-annonser i valet

Sveriges tredje största parti, Sverigedemokraterna, stoppas från att annonsera i Aftonbladet i samband med valet. Det beslutet berättade chefredaktören Sofia Olsson Olsén om i Ekots lördagsintervju.
– De står för värderingar som inte lirar med Aftonbladets värderingar om alla människors lika rätt och värde, säger Olsson Olsén.

Annons:

Ställningstagandet är inte nytt – men samtidigt kontroversiellt när det handlar om riksdagens tredje största parti. 

– Det här var tidigare också Aftonbladets linje och efter att ha vägt fram och tillbaka och resonerat med min redaktionsledning har jag landat i beslutet att vi inte tar emot annonser från Sverigedemokraterna, säger hon.

2009 fattade hennes företrädare, Jan Helin, beslut om att inte tillåta annonser från SD. Det väckte debatt inför valåret 2010.

– Att Aftonbladet och våra principiella beslut diskuteras är naturligtvis alltid välkommet. Jag tänker lyssna men jag tänker inte ändra mig i den här frågan. Uppstår eventuell kritik får vi hantera den också, säger Sofia Olsson Olsén.

Får skriva debattartiklar

Däremot kommer partiet bevakas på nyhetsplats i tidningen.

– Det må så vara att de är Sveriges tredje största parti och parlamentariskt valda men de står för värderingar som inte lirar med Aftonbladets värderingar om alla människors lika rätt och värde, säger Sofia Olsson Olsén.

De ska också kunna få debattartiklar publicerade, precis som förut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt