Annons:

Berglunds förslag ratades – nu är han besviken: ”De sätter ner foten”

Göran Sundbergs förslag med gratis halkskydd till alla pensionärer i kommunen blev inte av. Nu vill kommunen ge tygkassar till alla hushåll i kommunen.

Berglunds förslag ratades – nu är han besviken: ”De sätter ner foten”

Göran Berglunds förslag med att dela ut gratis halkskydd till alla pensionärer fick nobben. Att Hultsfreds kommun i stället vill ge tygkassar till alla hushåll uppskattar han inte.

Annons:

Göran Berglund hör inte till något politiskt parti och är besviken över att hans förslag med gratis halkskydd till pensionärerna ratades av Hultsfreds kommun för att de i stället ska ge tygkassar till alla hushåll i kommunen. 

– Här tänker kommunen tydligen använda uppemot 300 000 kronor av skattemedel men mitt förslag med viktiga halkskydd för alla pensionärer över 65 år avstyrktes beklagligtvis av beslutsfattarna i Hultsfreds kommun. Kostnaden för halkskydd var beräknat till cirka 80 000 kronor. Så det kan bli med prioriteringar när våra folkvalda sätter ner foten och vill visa handlingskraft, skriver Göran Berglund i ett öppet brev till kommunstyrelsen.

Han avslutar brevet lite skämtsamt:

– Om tygkassarna görs av rejält grovmaskigt garn kan man kanske snöra dem runt fötterna, då blir det som ett slags alternativt (men något sämre) halkskydd.  

Han tror ändå att en kasse av tyg till hushållen kommer ses som en uppskattad satsning av många. 

– Det kommer nog ses som en angelägen och genomtänkt användning av medborgarnas inbetalda skatt. Hänsyn till vår miljö och minskning av användandet av plastkassar är viktiga aspekter här.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt